Особливості організації освітнього процесу у школах Рубіжанської міської територіальної громади з 1 вересня 2022 року

Дата: 19.07.2022 10:21
Кількість переглядів: 486

Фото без опису

Управління освіти Рубіжанської міської військової адміністрації інформує, що відповідно до постанови КМУ від 24 червня 2022 року №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму воєнного стану в Україні», навчання в ЗЗСО традиційно розпочнеться в День знань (1 вересня). 

Освітній процес у школах триватиме до 30 червня 2023 року.

Рубіжанська міська військова адміністрація вживає всіх можливих заходів, задля підтримання освіту міста: створено та зареєстровано в установленому законом порядку Управління освіти віськової адміністрації, укомплектовано його штат, випускникам 4, 9 та 11 класів замовлено документи про освіту за відповідний рівень навчання, проводиться активна підготовча робота, щоб учні громади продовжували і надалі здобувати якісну освіту. У нинішніх реаліях онлайн навчання неможливе без сучасної техніки, саме тому, за підтримки Департаменту освіти проводиться замовлення ноутбуків від Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). 

У зв'язку з тим, що заклади освіти Рубіжанської міської територіальної громади перебувають на тимчасово окупованій території, освітній процес у них буде запроваджуватися у дистанційному режимі (онлайн). Діти територіальної громади зможуть долучитися до освітнього процесу перебуваючи як на території України, так і за її кордоном. Більшість учнів виїхали з тимчасово окупованих територій та перебувають у безпеці. Наразі, педагогічні працівники працюють з учнями та батьками, щоб навчанням були охоплені всі діти громади. 

Освітні заклади громади розпочали набір учнів до 1-х класів. Випускники 9 х класів зможуть продовжити здобувати освіту у 10 класах Рубіжанського ліцею  за такими профілями: математичний, біолого-хімічний, інформаційно-технологічний, історико-правовий та української філології.

У такий складний час маємо надію, що освітній процес триватиме, навчанням буде охоплено всіх дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Повідомляємо батькам, що всі бажаючі можуть приєднатися до онлайн платформ освітніх закладів міста і продовжити навчання дітей за чинними українськими програмами. 

Педагогічні працівники вірять у близьку перемогу України та повернення до звичного режиму навчання. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора