Микола Бараннік – спортивна гордість Рубіжного!

Дата: 20.07.2022 13:19
Кількість переглядів: 236

Фото без опису
В цей нелегкий для України час, весь світ об’єднався у відчайдушній боротьбі з російською агресією. Ми дуже вдячні нашим воїнам, що боронять українську землю, і надають нам сил і надій для нових перемог на військовому фронті. Також слова вдячності ми адресуємо спортсменам і артистам, викладачам і тренерам, музейникам і майстрам народної творчості, які своїми виступами та успіхами, лекціями та виставками допомагають вимушеним переселенцям на другому фронті – духовному.

Відділ культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації започатковує рубрику «НАШІ» про досягнення мешканців Рубіжанської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області, які незважаючи на вимушене переселення до інших територій, не розгубилися на новому місці і продовжують свій тернистий шлях до успіху.

Нову рубрику «НАШІ» розпочинає розповідь про Заслуженого майстра спорту України з пауерліфтингу, тренера-викладача Дитячо-юнацької спортивної школи №1 Рубіжанської міської ради Луганської області, тріумфатора Всесвітніх ігор-2022 у Бірмінгемі, що щойно завершилися, МИКОЛУ БАРАННІКА.

Микола Бараннік народився у 1989 році у Рубіжному. З успіхом з дитинства займався різними видами спорту, а у чотирнадцятирічному віці потрапив до потужної секції пауерліфтингу, яку очолювали два брати, обидва заслужені тренери України, Віктор та Андрій Урбан.
Вже через 3 роки самоспрямований спортсмен досягнув успіхів на юніорських всеукраїнських змаганнях та отримав звання «Майстер спорту України». З 2007 року розпочався тяжкий шлях до перемоги на Європейському та світових рівнях:

2007 - чемпіонат Світу серед юнаків, Франція, срібло;
2008 - чемпіонат Європи серед юніорів, Україна, срібло; чемпіонат Світу, ЮАР, бронза;
2009 - чемпіонат Європи серед юніорів, Швеція, срібло;
2011 - чемпіонат Європи серед юніорів, Англія, золото;
2012 - чемпіонат Світу серед юніорів, Польща, срібло.

Паралельно зі спортивними успіхами Микола закінчив Рубіжанський політехнічний коледж імені О.Є. Порай-Кошиці Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, Інститут хімічних технологій Східно-українського національного університету імені Володимира Даля (м. Рубіжне), навчально-науковий інститут фізичного виховання і спорту Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

З 2014 року Микола перейшов до дорослої групи спортсменів. На його рахунку більше 50 рекордів України. Перелічимо яскраві переможні виступи рубіжанського спортсмена за останні 8 років:

2014 – чемпіонат Європи, Болгарія, бронза;
2015 – чемпіонат Європи, Германія, срібло; чемпіонат Світу, Люксембург, бронза;
2016 - чемпіонат Європи, Чехія, срібло; чемпіонат Світу, США, срібло;
2017 - чемпіонат Європи, Іспанія, срібло; чемпіонат Світу, Чехія, IV місце;
2018 - чемпіонат Європи, Чехія, срібло; чемпіонат Світу, Швеція, срібло;
2019 - чемпіонат Європи, Чехія, золото; чемпіонат Світу, ОАЄ, золото;
2021 - чемпіонат Світу, Норвегія, бронза.

У березні 2022 року у зв’язку зі збройною агресією проти України та проведенням у м. Рубіжне воєнних (бойових) дій, Микола з родиною перемістився до м. Кропівницький, де продовжив тренування та підготовку до найважливішого старту у своїй спортивній кар’єрі - ХІ Всесвітніх іграх з неолімпійських видів (м. Бірмінгем (США)), ліцензію на участь в яких отримав вперше за результатами змагань світової першості. Уся рубіжанська спортивна спільнота слідкувала в онлайн-ефірі за яскравим виступом свого земляка на цих змаганнях у далекій Америці. 9 липня 2022 року Микола Бараннік – гордість рубіжанського спорту, став срібним призером ХІ Всесвітніх ігорз пауерліфтингу. Ми передаємо вітання усьому тренерського корпусу ДЮСШ №1 та особистому тренеру Андрію Урбану (ЗТУ) з успішним виступом найкращого спортсмена міста останнього десятиріччя, бо Микола Бараннік - єдиний рубіжанський спортсмен, який брав участь у Всесвітніх іграх — міжнародних комплексних змаганнях з видів спорту, що не входять до програми Олімпійських ігор, та проводяться з періодичністю один раз в 4 роки (з 2001 року проходять під патронатом Міжнародного олімпійського комітету (МОК)).

Микола Бараннік неодноразово визнавався найкращим спортсменом міста: 2005, 2007, 2010-2020 роки. У 2020 році Микола Бараннік за особисті спортивні досягнення на світовому рівні та за формування позитивного іміджу Рубіжанської територіальної громади був вшанований званням «Почесний громадянин міста Рубіжне».

Микола має дружну і спортивну родину. Виховують з дружиною Анастасією трьох дітей. Найстарший син Олександр вже входить до резервного складу збірної країни з пауерліфтингу. В даний час Олександр готується до свого першого чемпіонату Світу серед юнаків з пауерліфтингу, який відбудеться у серпні у Турції. Середня донька Варвара також почала відвідувати спортивну залу, спостерігаючи за тренуваннями батька. А наймолодший син Назар - ще малий, півтора року, але на нашу думку неможливо в такій родині вирости байдужім до спорту та здорового способу життя. Так що ми сподіваємося, що справу батька надійно підтримають його спадкоємці.

Микола Бараннік продовжую тренуватися. Попереду світові та Європейські чемпіонати. А мрія залишається незмінною – перемога на XII Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, які відбудуться у 2025 році у Китаї.

Бажаємо Миколі та його родині здійснення всіх мрій. Разом до ПЕРЕМОГИ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора