Сьогодні відзначається 8-а річниця звільнення міста Рубіжне від російсько-окупаційних військ

Дата: 21.07.2022 10:14
Кількість переглядів: 176

Фото без опису
У 2014 році наше місто потрапило до першої окупації. У травні 2014-го Рубіжне було захоплено бойовиками та посібниками російських військ. Тоді поблизу міста у засідку бойовиків потрапили воїни 30-ї механізованої бригади Збройних Сил України. В бою було підбито українську військову техніку, загинуло троє наших бійців і ще п’ятеро дістали поранення.

Але завдяки нашим воїнам ця окупація була недовгою. В ніч на 21 липня 2014 року зведені сили підрозділів ЗСУ, Національної гвардії, поліції та добровольчих батальйонів узяли у кільце місто Рубіжне, що на Луганщині. Впродовж кількох наступних годин штурмові групи звільнили ключові адміністративні будівлі, а вже до ранку повністю зачистили від ворога населений пункт.

Після визволення місто наче прокинулося після "хвороби". Почали працювати магазини, банківська система, пошта. З 2015 року обласні та державні програми дозволили почати процес оновлення Рубіжного. За два роки було повністю відновлено дорожнє покриття. Згодом розпочалося будівництво міського парку, який мав стати візитною карткою міста. З 2021 почалося капітальне відновлення центральних кварталів. До Рубіжного перемістився Луганський медичний університет та були відкриті кафедри при міській лікарні, що дозволило впроваджувати передові медичні технології та проводити операції. Мешканцям вже не потрібно було їхати до обласного центру. Місто з кожним роком ставало все більш привабливим для інвесторів. До міст Рубіжне, Сєвєродонецька та Лисичанська приїжджали переселенці з Луганська та інших окупованих міст для оформлення пенсій та здобуття якісної вищої освіти. Ми всі вірили у мирне майбутнє і були впевнені, що Рубіжне з кожним роком розвиватиметься і колись стане одним із найкращих міст Луганської області. 

Але в наші домівки знову прийшла війна. У лютому 2022-го російські загарбники підступно атакували Рубіжне вдруге. Знищуючи все на своєму шляху вони, як сарана пройшли по нашому місту, "звільнивши" його від цивілізації та майбутнього. Загибель людей, знищені будинки, зруйновані підприємства та спалені ліси – ось що приніс нашому місту "руській мір".

Але ми знаємо, що ця окупація колись теж закінчиться. Ми впевнені, що в найближчому майбутньому настане той день, який надасть нам надію на мирне життя, день, коли в небо на державних установах міста знову підніметься жовто-синій прапор України.

Рубіжне - це Україна!
Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора