До Дня молоді. Альона Целухіна – лідерка Молодіжної ради

Дата: 12.08.2022 14:33
Кількість переглядів: 206

Фото без опису
Альона Целухіна – голова Молодіжної ради, створеної при Рубіжанській міській раді Луганської області. Хто з молоді Рубіжного не знав Альони? Мабуть такі люди відсутні. Ні хвилини спокою, ні години без діла – це все про неї.

В рідному Рубіжному Альона завжди брала участь у культурному та суспільному житті міста. Брала участь у міжнародних проєктах, навчалась в Луганському національному університеті ім. Тараса Шевченка, працювала в педагогом-організатором у Рубіжанській гімназії № 1. В її добі було, мабуть, 36 годин.
Проте життя іноді вносить свої корективи. З 26 березня Альона з родиною проживає в Дубовецькій громаді Івано-Франківської області. Й на новому місті дівчина розпочала активну громадську діяльність.

У квітні за сприянням молодої лідерки Молодіжної Ради було завезено гуманітарний вантаж з Польщі та Франції з медикаментами, продуктами харчування та засобами гігієни, який був розподілений на військові частини, де знаходяться активісти FreeDomHub, медичні госпіталі Дніпропетровщини та Бахмуту, військові частини Києва, Донеччини та Черкас.

Вивчивши молодіжне середовище Дубовецької громади, створила молодіжну команду. Це 12 молодих людей, котрі прагнуть до змін, котрі хочуть змінити свою громаду на краще і готові це робити всіма зусиллями. Так, з новою командою, представниками Рубіжанського міського центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Оленою та Ігорем Тарасенко, управлінням освіти та керівництвом Дубовецької сільської територіальної громади в червні відкрили безпекову Літню школу «Нове покоління». В рамках даної Літньої школи вихованці навчалися основам туризму, безпеки життєдіяльності, практично працювали із представниками ДСНС Івано-Франківської області та Добровільною пожежною командою Дубовецької територіальної громади, вивчали екологію рідного краю, подорожували по мальовничим куточкам, грали в різні ігри, квести, фарби Холлі. Пудсумком літньої школи було проходження залікових етапів. Команди переможці отримали екскурсію до музею Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківську та відвідування піцерії.  

Брала участь у «Літній школі молодіжного розвитку», яка проводилася Громадською організацією «Асоціація ОТГ Прикарпаття», в межах котрої будо виграно 90 000 грн. на реалізацію ідеї. Коли молодь побачила роботу команди, побачили що влада прислуховується до думки молоді, рішенням команди було – створення «банку волонтерів». 71 молода людина виявила бажання допомагати в проведенні різних івентів, толок, проєктів і долучатися до прийняття рішень, які стосуються молоді. 

Пройшла тренінг зі створення відділу для внутрішньо переміщених осіб при консультативно-дорадчих органах від Донецької обласної молодіжної ради.
Влітку, Альона, в якості старшого вихователя, керівника волонтерів та вожатих, долучилися до літнього табору з денним перебуванням «Ми дома в Україні» (освітній проєкт від DECIDE Summer Clubs)

Бажаємо Альоні сонячного настрою, веселих друзів, позитиву та креативних ідей на майбутнє. Нехай місто Рубіжне знають не тільки в Україні, а й у світі. Знай «НАШИХ»!

Рубрика «НАШІ» започаткована відділом культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області. 
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора