У Рівному стартували курси української для переселенців

Дата: 22.08.2022 09:29
Кількість переглядів: 247

Фото без опису
У Рівному переселенців навчатимуть української мови. Міське об'єднання товариства Просвіта за підтримки освітян організовує черговий набір. Окрім уроків, організатори планують тематичні майстер-класи, екскурсії та зустрічі з відомими людьми.

Марина Соловйова переїхала з Рубіжного Луганської області. Вона на курсах вперше. Патріотична атрибутика рідного міста у неї — і на торбині, і на одязі. Вона очікує, що зможе освоїти побутову українську, адже формальною спілкувалася ще з 2014 року.

"Я керувала "Центром культури та дозвілля студентів", студентський клуб. У нас всі заходи проходили україномовні, ще з 2014 року, як університет переїхав з Луганська до Рубіжного. В нас все було українською мовою і мені неважко. Але ж заходи — вони такі, по регламенту проходять: там не розмовна мова, більше по тексту", — пояснює слухачка курсів Марина Соловйова.

"Вони приїхали і їм не зовсім комфортно, тому що наше місто є україномовним. І у всіх сферах, де вони бувають: чи в аптеці, чи навіть на вулиці, чи в поліклініку, чи заходять в магазини і все інше, коли люди чують російську мову, і вони не завжди себе комфортно почувають", — каже голова міського об'єднання товариства Просвіта Катерина Сичик.

"Заняття в нас побудовані таким чином, що не тільки вдосконалюємо вивчення української мови, а й проводимо таку розважальну частину — майстер-класи, зустрічі з цікавими відомими людьми, екскурсії містом", — пояснює жінка.

За матеріалами "https://suspilne.media/"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора