Вшановуємо Героїв. На Луганщині під час обстрілу загинула 21-річна медик

Дата: 31.08.2022 10:47
Кількість переглядів: 305

Бойовий медик Валерія Формальова загинула у квітні 2022 року під час артилерійського обстрілу біля селища Новотошківське Луганської області. Російський снаряд влучив у бліндаж, де знаходилась дівчина. Їй тепер назавжди 21 рік.

Валерія народилася у м.Рубіжне. Здобула фах фармацевта у Луганському державному медичному університеті. Ще під час навчання дівчина мріяла допомагати людям, бути корисною для оточуючих.

Коли у 2014 році почалася російсько-українська війна Валерія переїхала до м.Кривий Ріг на Дніпропетровщині. Там планувала жити й надалі.

У 2019 році дівчина приєдналася до 17-ї окремої танкової бригади імені Костянтина Пестушка та здійснила мрію – стала бойовим медиком. Вона рятувала життя воїнів, які боронили її рідну Луганщину. Більше двадцяти захисників України залишилися живі завдяки самовідданості та професійності молодої медсестри.

За словами подруги Аліни, Валерія гарно співала і любила малювати.

«Ми з нею часто говорили про те, як вона повернеться з війни до Кривого Рогу, і розмалює всі стіни в моїй квартирі. Вона була такою життєрадісною… Говорила мені, коли було важко: «Аль, не ний, не варто, все буде добре!», – розповіла журналістам Аліна.

Молодша сержантка Формальова посмертно нагороджена орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали військовослужбовицю у Кривому Розі.

У дівчини залишилися мама і дві сестри.

Меморіал Героїв


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора