У Кропивницькому учень обрав дистанційне навчання у рідній Рубіжанській школі

Дата: 02.09.2022 09:10
Кількість переглядів: 292

Фото без опису

Дев'ятирічний Кирило Лінник разом зі своєю родиною переїхали з Рубіжного у Кропивницький, щоб не жити під російською окупацією. Проте рідну школу вирішили не змінювати.

Кирило дистанційно готувався до першого уроку за 600 кілометрів від рідної школи. Розповів, трохи сумує, бо торік перше вересня було інакшим. "Ми стояли на лінійці, розмовляли, потім йшли в клас".

З Рубіжного родина евакуювалася 10 березня. У Кропивницькому живуть у безкоштовному хостелі, розповіла мама хлопця Ірина Лінник. "Російські солдати зайшли з одного району, були важкі бої. Попадало в центр міста. У Кропивницький переїхала з родиною, у мене четверо дітей". Квартира родини після російських обстрілів зруйнована. "Ми сподіваємось і віримо в ЗСУ, що перемога буде за нами і найближчим часом вони відвоюють нашу територію".

Продовжувати навчання у своєї вчительки – це бажання дитини, розказала жінка. "Плануємо купувати комп’ютери, бо в мене друга дитина студент. З телефону не дуже зручно, бо це зір і постава".

Вчителька рубіжанської школи Тетяна Прусак евакуювалася в Дніпро. Звідти усіх привітала з Днем знань.

"Щойно прослухала звернення Президента Володимира Зеленського до всіх дітей, до студентів. Хочу сказати його словами: цей навчальний рік не такий, як попередні. Хтось далеко, хтось в своїй рідній школі. Але важливо, що рік почався. І ми отримуємо з вами знання".

Тетяна Прусак розповіла, уроки в Рубіжному онлайн проводила, доки у місті було електропостачання та зв'язок. Нині організовує заняття для дітей, які в евакуювалися у різні міста.

"У Польщі кілька учнів, в Литві, в Німеччині. У Київській, Івано-Франківській, Дніпропетровській областях, у Кропивницький. У нас навіть є дітки з окупованої території".

Як і Кирило класна керівниця мріє з наступного першого вересня повернутися в рідну школу.

За матеріалами "Suspilne.media".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора