До Дня фізичної культури і спорту. Відділення пауерліфтингу - краще відділення ДЮСШ №1

Дата: 09.09.2022 09:42
Кількість переглядів: 193

Фото без опису

10 вересня в Україні відзначають День працівників фізичної культури та спорту. Рубіжне має довгу і славну спортивну історію. Тренери і спортсмени кількох поколінь золотими буквами вписують в неї свої перемоги. Розвиток та підтримка фізкультурно-спортивного руху – один з пріоритетних напрямків соціальної політики громади. 

Напередодні цієї календарної дати вітаємо всіх, хто примножував спортивну славу і продовжує бути на вістрі спортивних подій, хочемо розповісти про Дитячо-юнацьку спортивну школу №1 в м.Рубіжне.

Дитячо-юнацьку спортивну школу №1 було утворено у 1958 році, у 2012 році з метою оптимізації до ДЮСШ №1 приєднали ДЮСШ №2, а з 1 січня 2014 року приєднали ДЮСШ ОФСТ «Україна». До ДЮСШ №1 залучали здібних і наполегливих, тих, хто демонстрував і гармонійний розвиток, і фізичну підготовку, і міцне здоров'я – результат сумлінних занять фізкультурою і спортом.

Сьогодні у Дитячо-юнацькій спортивній школі №1 діє 10 відділень з видів спорту: баскетбол, бокс, спортивна гімнастика, дзюдо, легка атлетика, карате, пауерліфтинг, плавання, футбол та фехтування.

Одним з найтитулованіших є відділення пауерліфтингу, яке є одним з найкращих серед відділень ДЮСШ України. У січні 2022 року федерація пауерліфтингу України оприлюднила Міністерський рейтинг найкращих ДЮСШ, в яких працюють відділення пауерліфтингу. До рейтингу увійшли 56 спортивних шкіл нашої країни. За підсумками 2021 року відділення пауерліфтингу ДЮСШ №1 увійшло до десятки кращих України.

Колектив відділення – це люди, які не тільки займаються спортом, але й живуть ним. Серед них:

- Дубовой Володимир Володимирович, майстер спорту України з пауерліфтингу, багаторазовий чемпіон і призер кубків та чемпіонатів України, переможець кубку Дунаю;
- Дубовой Олександр Володимирович, майстер спорту України з пауерліфтингу та богатирського багатоборства, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів кубків України з пауерліфтингу, рекордсмен, член національної збірної з богатирського багатоборства, переможець та призер чемпіонатів світу та Європи;
- Бараннік Микола Вікторович, заслужений майстер спорту України з пауерліфтингу, чемпіон світу, срібний призер всесвітніх ігор 2022 року, Почесний громадянин міста Рубіжне, рекордсмен.

У відділенні займаються більше 60 хлопців та дівчат, які неодноразово ставали переможцями всеукраїнських та міжнародних змагань. Серед них срібна призерка чемпіонату світу Аніта Колеснік, срібний призер чемпіонату світу Ілля Ситнік, чемпіон світу серед юнаків Олександр Лужбін та ін. 

Найголовніше в діяльності спортивної школи – не рекорди, а пропаганда здорового способу життя, гартування підростаючого покоління, відволікання юнаків і дівчат від поганих звичок. Спорт завжди був потужним виховним засобом і ДЮСШ №1 протягом понад 60 років свого існування успішно це демонструє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора