"Російські танкісти діють як боягузи. Вони просто знищують всі будинки". Історія Олександра, який разом зі своїми побратимами-танкістами встиг побувати в найгарячіших точках Рубіжного

Дата: 13.09.2022 10:36
Кількість переглядів: 341

Фото без опису

Не зважаючи на юний вік, Олександр разом зі своїми побратимами-танкістами встиг побувати в найгарячіших точках Рубіжного та Сєвєродонецька, пережити влучання в танк кумулятивних снарядів противника та неодноразово перемагав в танкових боях.

Перші активні бої екіпажа Олександра почалися на початку березня в Рубіжному. Після двогодинного мінометного обстрілу піхоти, яку прикривали танкісти, по радіостанції повідомили про ворожий танк недалеко від їхнього блокпоста.

“Коли ми прибули на місце, ворожий танк вже втік, попередньо поціливши в автомобіль з цивільними. Я побачив, як машина горить, як наша піхота відстрілюється та намагається врятувати цих цивільних" - ділиться емоціями Олександр. - Російські танкісти діють як боягузи. Вони просто знищують всі будинки - така тактика безумовно діє, бо нам нема де ховатися і знайти точку опори, але в процесі таких дій знищуються цілі квартали разом з цивільними, які не встигли евакуюватися, або просто вирішили залишитися, - додає Олександр. - Взагалі, найстрашніше переживав за цивільних. Я поїхав в госпіталь лікуватися і побачив, як туди привели дідуся років під 70 з переламаними руками та ногами внаслідок артобстрілу. Потім ще карета і двоє дітей 5 і 7 років - в одного з них майже обличчя не залишилося. Коли ти в танку, тобі не страшні автомати і все таке, а от за людей цивільних було сильно страшно - це змушує нас з хлопцями знищувати противника якнайшвидше.”

Гвардійцю разом з екіпажем вдалося знищити чимало ворожих одиниць техніки та піхоти.

За матеріалами "Національна гвардія України".


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора