До міського свята - Дня сім’ї! Анастасія Медяник – яскрава представниця молодого племені рубіжанських майстрів

Дата: 15.09.2022 15:17
Кількість переглядів: 215

Фото без опису

Напередодні свята, наша розповідь про Анастасію Малійову (Медяник) – українську художницю, експериментаторку, ілюстраторку та керівницю творчої студії з міста Рубіжне, активну учасницю всіх міських заходів, у тому числі «День сім'ї».

В даний час Анастасія – переселенка. Творчу діяльність майстриня продовжує у Кьольні (Німеччина). «Просуваємо тут українську культуру. Чекаємо на закінчення війни. Після перемоги обов'язково повернемось до дому. Я не можу жити без творчості. Я хочу надихати людей створювати щось цікаве своїми руками. Ідей на майбутнє дуже багато».

В рідному Рубіжному займалася мистецькою діяльністю – влаштовувала творчі виставки, флешмоби, брала участь в мистецьких акціях, малювала свої картини та ілюстрації, використовуючи в роботах українську тематику. Також проводила заняття та майстер-класи з різних технік образотворчого та декоративного мистецтва для дітей та дорослих. Її малюнки зберігаються в приватних колекціях у США, Швейцарії та в Україні.

Анастасії подобається випробувати та поєднувати різні техніки. Її приваблює нове та несподіване у творчому процесі – поєднання не поєднаного. Цікавиться слов'янським етностилем, темами – жінки берегині, ляльки-мотанки, сонце. Має бажання переосмислювати ці теми, поєднувати їх із сучасністю.

Також в Рубіжному Анастасія з подругою Ольгою Левчук організували творчу майстерню «Деревій». Вони отримали грант і провели серію безкоштовних майстер-класів для різних верств населення Рубіжного. В рамках проєкту майстрині виготовляли текстильні іграшки з ручним розписом, малювали на одязі текстильними фарбами, створювати сувеніри з вторинної сировини.

«Деревій» – це текстильна лабораторія різноманітних експериментів з декоративних технік, ручний розпис, авторські вироби, натхненність життям та природою. Це майстерня з виготовлення й продажу авторських текстильних виробів, одягу, торбин, текстильних сувенірів, інтер’єрних ляльок, виготовлення нашивок на одяг, панно та постерів у слов'янському етностилі. В своєму виробництві вони використовують нові та вживані натуральні тканини.

Завдяки проєкту жителі Рубіжного змогли відвідати такі майстер-класи:
- апсайклінг текстильних виробів (учасники приносили свої старі джинсові речі, з яких разом шили сумки-шопери. Самостійно створені сумки учасники розписували акриловими фарбами та контурами для текстилю);
- декоративне панно із природних матеріалів;
- декор кераміки;
- ресайклінг паперових виробів (біжутерія з маси пап'є-маше);
- декоративний живопис «Хатка щастя»;
- виготовлення «Берегиня» з підручних матеріалів (зробили заготівлі фігурок Берегині з вторинної сировини (картон, текстиль, клей тощо), а потім розписували їх акриловими фарбами та контурами»);
- графіка «Дерево життя»;
- пошиття екосумки з уживаних речей та її декор;
- пошиття захисної маски та її декор;
- виготовлення новорічної ікебани.

Творчі зустрічі відбувались на різних локаціях: Рубіжанському індустріально-педагогічному фаховому коледжі, КЗ «Рубіжанська публічна бібліотека», КУ «Культурно-спортивний центр» (МКУ «Палац культури»), КУ «Рубіжанський міський центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді».

Рубіжанська міська військова адміністрація та відділ культури, молоді та спорту бажають Анастасії креативних ідей, успішної реалізації творчих ініціатив і нових мистецьких проєктів. Й до зустрічі в Рубіжному.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора