До міського свята «День сім’ї-2022»! Рубіжне - місто майстрів і художників, місто талантів і творчості

Дата: 17.09.2022 17:40
Кількість переглядів: 210

Вересневі дні в Рубіжному теплі, оксамитові, напоєні медовим повітрям з нотками хвої і гірких степових трав. Як же люблять свою осінь рубіжани! Вона приходить до нас кожного року легкими, нечутними кроками, даруючи ранкову свіжість, буяння пізніх квітів, п’янке дихання лісів, простори міських вулиць, площ, парків, насичених надзвичайними кольорами, облаштованих з любов’ю і турботою. А ще це улюблені свята, одним з яких є «День Сім’ї», що більше сорока років проводиться саме у вересні. Це суто рубіжанське явище, з унікальною історією виникнення, початку і розвитку, набування власних обрядів, легенд і традицій.  

Одна з найгарніших локацій в центрі міста, березовий гай біля будівлі виконкому, з 2008 року став традиційним місцем проведення виставки декоративно-ужиткового мистецтва «Місто майстрів», яку щорічно до Дня Сім’ї організовував комунальний заклад «Міський музей».  Кожного року це насичене подіями дійство – виступи пісенних і танцювальних колективів, поетів, театралізовані номери і, безпосередньо, сама виставка, на якій можна побачити різноманітні вишиті картини, багаті рушники, роботи з бісеру, гарненьких ляльок, класичний і сучасний живопис, вироби з дерева, лози і ще багато-багато цікавих, витончених творів мистецтва, з любов’ю створених рубіжанськими майстрами  і нашими гостями. Люблять рубіжани «Місто майстрів» ще й за те, що потрапляючи у світ виставки, самі стають її безпосередніми учасниками – приймають участь у мистецьких майстер-класах, спілкуються з авторами робіт, можуть придбати на пам'ять картину, іграшку, сувенір, що сподобався, відвідати виїзні етнографічні музейні виставки, сфотографуватися на фоні музейних реліквій.

Протягом 15 років «Місто майстрів» гостинно приймало в своє коло творчі об’єднання, клуби і майстрів-гостей з Кремінної, Сєвєродонецька, Лисичанська, Сватова, Луганська, Новоайдару,  а також з сусідніх селищ Рубіжанської громади, Варварівки і Кудряшівки. На кілька годин виставка ставала особливим місцем з потужною творчою енергетикою, яке притягувало і поєднувало талановитих людей в єдине ціле і створювало атмосферу  родинного щастя, добра, миру і злагоди та надихало всіх присутніх на майбутні злети і звершення.

КЗ «Міський музей» та Рубіжанська міська військова адміністрація в ці важкі для України часи вітають вас з Днем Сім’ї! Сьогодні це свято набуло для нас особливого змісту і кожній рубіжанській, кожній українській родині хочеться побажати головного – Миру і Перемоги, нерозривного сімейного кола, здоров’я і щастя, скорішого повернення додому, на вільну українську землю!

Особливе привітання рубіжанским творцям, бо ви надзвичайні, талановиті, ви будуєте світи, наповнені світлом любові, ви даруєте нам щастя бачити красу, торкатися душею сакрального, рідного, відчувати себе невід’ємною частиною української вікової культури.  Наша пам'ять сильна, наш зв'язок міцний і ми обов’язково зустрінемось в Рубіжному, в нашому Місті Майстрів!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора