Почесний громадянин міста Рубіжне Микола Фоменко виграв Кубок України зі скандинавської ходьби – спортивного туризму

Дата: 21.09.2022 16:24
Кількість переглядів: 269

Фото без опису

Микола Іванович Фоменко – ветеран рубіжанського спорту, «Заслужений працівник фізичної культури та спорту України», почесний громадянин м. Рубіжне Луганської області, багаторазовий Чемпіон світу та України з поліатлону, президент Федерації поліатлону України, отримав перемогу у Кубку України зі скандинавської ходьби – спортивного туризму.

Змагання відбулися у м. Київ 18 вересня 2022 року за організаційної підтримки Міністерства молоді та спорту України, Спортивного комітета України, Федерації спортивного туризму України, Української Федерації скандинавської ходьби, Української Школи скандинавської ходьби.

У Кубку України 2022 взяли участь клуби з 20 міст країни: КСХ "ЕКОНОМІСТ", ГО "Друзі "Гайд волкер", УКБГ" KR OK", "СК Нордік Бровары", NordicTeam PrydniprovskКЗ Центр здійснення соціальних виплат ДОР, Броварська спілка "Крок за кроком", ГО "ДивоПлай", Клуб "Карпатія", Клуб "Кураж", Клуб "СК Нордік Бровары", Клуб Life Happy, КСГ "СкандіБар" ГО "Фонд розвитку громади", Львівська федерація туризму, Nordic People Club Kmelnytskyi, NW LVIV, Sport club Scientist, ГО Мишалівка.

Незважаючи на дощ, Кубок пройшов успішно. Спортсмени отримали багато досвіду, радості та задоволення. І, звісно ж, переможці здобули Кубки та пам'ятні призи, а кожен учасник - медаль фінішера.

Рубіжанський спортсмен - Микола Фоменко (1943 р.н.) змагався серед спортсменів вікової групи 70+ та отримав перемогу.

До речі, це вже 40 перемога досвідченого спортсмена-ветерана на всеукраїнських змаганнях, включаючи змагання з поліатлону, і перша на змаганнях зі скандинавської ходьби – спортивного туризму. Так тримати! Будемо очікувати на 41 перемогу Миколи Фоменка.

Микола Іванович все життя (майже 60 років) присвятив великій справі, яка символізує силу, велич духу і мужність, сприяє популяризації та розвитку сфери фізичної культури і спорту! Зараз наш ветеран мешкає у м. Вінниця. Його часто можна побачити в лісопарковій зоні цього мальовничого міста. Займається цим видом спорту з вересня 2021 року. На стадіоні «Хімік» у рідному Рубіжного за ініціативи Миколи Івановича була створена група прихильників здорового образу життя засобами скандинавської ходьби з символічною назвою «Скандинави», в якій займалися понад 20 осіб. Були великі плани: тренування, проведення та участь в змаганнях. Але все змінила війна. Микола Іванович впевнений, що після закінчення війни «Скандинави» обов’язково зустрінуться.

Рубіжанська міська військова адміністрація та відділ культури, молоді та спорту бажає Миколі Івановичу Фоменку міцного здоров’я, наполегливості та нових перемог!

Вітаємо, чемпіоне!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора