З нагоди Міжнародного дня миру у закладах освіти м.Рубіжне були проведені заходи

Дата: 24.09.2022 18:58
Кількість переглядів: 365

Фото без опису

Мир – головна цінність для будь-якої людини. Захищати його ідеали, зміцнювати дружні відносини між державами, спільними зусиллями працювати для досягнення миру в усьому світі – основні принципи, якими керувалася ООН, заснувавши Міжнародний день миру, який святкують у різних куточках планети. 

З нагоди Міжнародного дня миру, який традиційно відзначають в Україні та в усьому світі 21 вересня, у закладах освіти м. Рубіжне були проведені різні заходи.

У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  № 10 м. Рубіжне, пройшли тематичні класні години, на яких діти ознайомилися з історією свята, продивились тематичні відео та опрацювали презентації. Це свято покликане змусити кожного не тільки задуматись, але й зробити що-небудь дієве заради спокою на Землі. Адже найбільше у світі щастя – це мир.

У загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів  № 3 пройшли ранкові зустрічі на тему «День миру», діти малювали та вирізували голубів миру з паперу і писали на них свої очікування. На виховних годинах складали асоціативний кущ «Ми за мирне небо України». З метою стабілізації психологічного стану здобувачів освіти практичний психолог школи Басенко Ольга Петрівна провела класні години «Мир очима дітей». 

У Рубіжанській гімназії №4 протягом тижня пройшли тематичні виховні години з актуальними символічними назвами: «Безцінне слово – мир, страшне слово – війна», «Цей чарівний світ – ми…» тощо. Учні пригадали історію символів миру, історію святкування Дня миру, з відео дізнались про катастрофу у Хіросімі у 1945 році, пригадали історію дівчинки Садако – невинної жертви Хіросіми.. На виховних годинах були проведені вікторини, пройшов обмін думками про мир та війну. 

У Рубіжанському ліцеї провели класні години, на яких діти створили голубів миру, написавши побажання рідній країні. Учні старших класів провели бесіди, дискусії на теми: «Хай буде мир!», «Що я можу зробити для перемоги», «Україна: війна і мир». Учні 6-8 класів у малюнках відобразили своє бачення миру, бажання скорішої перемоги.

Віримо, що мир у нашій країні неодмінно настане і ми будемо жити під мирним небом, а у наших дітей буде щасливе дитинство.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора