Бібліотека - спільнодія для твоєї мрії!

Дата: 30.09.2022 20:36
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

В умовах воєнного стану, введеного у зв’язку з військовою агресією рф проти України, комунальний заклад «Рубіжанська публічна бібліотека» Рубіжанської міської ради Луганської області стала «переміщеною» бібліотекою, але намагається бути ближче до кожного свого користувача, хоч і онлайн. Так бібліотечна установа пропонує скористатися широким спектром бібліотечно-інформаційних онлайн послуг, приймає участь в роботі нових проєктів, а бібліотекарі стають волонтерами там, де вони опинилися фізично.

На бібліотечних сторінках у соціальній мережі Фейсбук здійснюється розміщення узагальненої інформації з офіційних сторінок обласної та міської адміністрації, благодійних фондів, державних, громадських та правових організацій, важливої для життєдіяльності членів громади: карта обласних гуманітарних хабів та види допомоги, яку можуть отримати ВПО; алгоритм відновлення втрачених документів; правила евакуації за кордон; особливості проживання в різних країнах та інші. В онлайн-контактному центрі бібліотеки надавались консультації з пошуку роботи офлайн та в мережі інтернет. Бібліотекарі допомагають активним користувачам у відновленні втрачених контактів з близькими родичами та друзями. Відновлюють для читачів втрачені світлини, використовуючи свої архіви.

Важливими є і поради від психологів про те, як допомогти дитині впоратися з тривогою, чи варто говорити з дітьми про війну та як і самим дорослим долати психологічні кризи.

Як безпосередні популяризатори книги і читання, які завжди є одним із видів психологічного розвантаження, інформуємо про доступ до електронних книг, публікуємо тематичні добірки літератури, огляди нових видань, віршові мозаїки творів молодих поетів, написаних про війну і на війні. На сторінці розміщуються огляди творчості письменників-ювілярів Павла Глазового, Стівена Кінга та інших, дописи з ідеями для змістовного дозвілля дітей. Ці активності також можна використовувати батькам в укриттях.

Допомагають не втрачати рубіжанам зв’язок одне з одним і зі своїм містом публікації про яскраві моменти нашого спільного життя: відео спогад про День сім’ї, вітання з днем народження рубіжанського поета Анатолія Павленка. Про це свідчать коментарі під дописами.

Таким чином бібліотекарі надихаються самі та морально підтримують широку аудиторію користувачів у ці трагічні й героїчні для України дні.

#бібліотекаспільнодія


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора