До Дня художника. Яскравий світ Галини Соловйової

Дата: 09.10.2022 12:02
Кількість переглядів: 154

Фото без опису

Щорічно у другу неділю жовтня (цього року мистецьке свято припадає на 9 жовтня) відзначається свято людей, які займаються образотворчим мистецтвом, відчувають тонку, непорушну красу світу, приховану від «звичайних» людей. Ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості та на підтримку ініціативи Спілки художників України, Указом Президента від 09.10.1998 № 1132/98 установлено це професійне свято – День художника.

Сьогодні наша розповідь про ГАЛИНУ СОЛОВЙОВУ – викладача образотворчого мистецтва КЗ «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв».

Все своє життя Галина Володимирівна присвятила творчості та учням. Стати педагогом маленькій Галині хотілося ще з початкової школи, тому після закінчення десятого класу перед нею не постало питання «куди далі?», вона була впевнена у своєму виборі, тому з легкістю вступила до Криворізького державного педагогічного інституту на художньо-графічний факультет. Чому такий факультет? Бо дівчинка дуже любила малювати, почала це робити ще змалечку. Улюбленими іграшками дівчинки були пензлики, олівці та фломастери.

Після закінчення інституту працювала керівником гуртка Центру позашкільної роботи м. Рубіжне Луганської області, а з 1999 й по сьогодні – викладач вищої категорії образотворчих дисциплін у КЗ «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв».
Серед улюблених матеріалів – акварель та гуаш. Галина надає перевагу графіці «Все починається з задуму, потім рисунок олівцем, після робота фарбами. У часі це може бути розтягнуто, а може вистачити і кількох годин».

Картини Галина Володимирівна найчастіше малює ввечері перед сном. Найдовше картину малювала протягом двох місяців. Зізнається, що є прихильницею французських імпресіоністів, Костянтина Коровіна, Миколи Фешина.

Натхнення для своїх робіт художниця отримує від своїх учнів, з якими у неї повне взаєморозуміння. За довгі роки викладацької діяльності не було жодної конфліктної ситуації з дітьми: «Коли бачиш віддачу своєї роботи, коли є зацікавленість в очах дітей – це дає неймовірну енергію, дуже надихає».

Пані Галина багаторазова учасниця різноманітних виставок, конкурсів, фестивалів міського, обласного, всеукраїнського рівнів. Є переможницею Міжнародного конкурсу SOLOVIOVART 2020: «У виставках почала брати участь ще в 90-ті, коли в місті Рубіжне був салон «Творчість», потім були участі у міських святах, обласних регіональних фестивалях, всеукраїнських виставках. Мої роботи мандрують світом та друкуються в каталогах мистецьких проєктів».

Неодноразово отримувала подяки, грамоти від Міністерства культури України та організаторів Всеукраїнських, Міжнародних конкурсів за плідну, самовіддану працю, вагомий внесок у розвиток культури суспільства та естетичне виховання молоді, фахову майстерність, сприяння розвитку високо-естетичних навичок особистості, високий професійний рівень. За творчі досягнення Галині Соловйовій у 2012 присвоєне звання «Народний художник Луганщини».

На питання «Що потрібно художнику для щастя?» пані Галина відповіла: «Мир! Можливість подорожувати!». Тож Рубіжанська міська військова адміністрація та відділ культури, молоді та спорту бажає пані Галині миру, неймовірних подорожей, яскравих фарб не тільки на полотні, але і в реальному житті. Нехай Ваша фантазія летить на легких крилах, і кожен день буде новою пригодою, в якій є місце мрії, любові та удачі!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора