Пам'ятаємо і шануємо подвиги наших Героїв!

Дата: 13.10.2022 09:29
Кількість переглядів: 119

Фото без опису

ВЕНЖИК АРТУР ГЕННАДІЙОВИЧ (17.04.2000р. - 20.03.2022р.)
 
Венжик Артур Геннадійович народився 17 квітня 2000 року та все життя прожив м. Козятин. Вчився у загально освітній школі І-ІІІ ст. № 1 м.Козятина. 
 
Закінчив Державний професійно-технічний навчальний заклад «Козятинське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту» і здобув професію «оглядач-ремонтник вагонів» та підвищив кваліфікацію за професією «Провідник пасажирських вагонів». З 2020 року працював у ВЧ-1 ст. Київ-пасажирський провідником пасажирських вагонів. Також був донором крові та (або) її компонентів. 

Артур був надійним товаришем для своїх друзів. Цілеспрямованим, стриманим та турботливим, добрим, люблячим сином і братом для молодшої сестрички, з якою були дуже тісно пов'язані.

У квітні 2021 року отримав повістку до армії, де його ціллю було потрапити до Національної Гвардії України. Так і сталося, Артур був призваний до лав Національної гвардії України та зарекомендував себе добре підготовленим, висококваліфікованим та принциповим військовослужбовцем. При виконанні службових обов’язків за посадою (водій-санітар зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 4 бригада оперативного призначення військової частини 3018 Національної гвардії України м. Гостомель, "позивний" ЧЕРНИШ) виявляв витримку, кмітливість та рішучість.

З перших днів повномасштабного вторгнення російських загарбників на територію України, яке відбулося 24 лютого 2022 року, Артур виконував завдання з захисту та відновлення кордонів України, де показав себе справжнім воїном, захисником рідної Держави.

16.03.2022р. під час виконання бойових завдань (ведення оборонного бою за утримання позицій) у населеному пункті Рубіжне, Сєверодонецького району, Луганської області  потрапив під ворожі обстріли з артилерійської та стрілецької зброї, в результаті яких, отримав смертельну травму (дифузна травма головного мозку) та був евакуйований з поля бою, госпіталізовано до КП Дніпровська обласна клінічна лікарня ім. І.І.Мечникова, м. Дніпро. 20.03.2022р. після проведення реанімаційних заходів помер у лікарні.

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і героїзм у складних умовах загрози життю та здоров’ю солдат Венжик Артур Геннадійович Указом Президента України від 25.04.2022 № 276/2022 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно).

Був похований у Вінницькій області м. Козятині, де народився і проживав, на алеї слави місцевого кладовища.

Вічна шана Герою України! Пам’ятаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора