Свято мужності та звитяги

Дата: 14.10.2022 14:27
Кількість переглядів: 418

День захисника України – свято вшанування мужності та героїзму захисників держави, військових традицій та звитяг українського народу. Це велике свято кожного, хто захищає Україну: чоловіків і жінок, військових і цивільних, волонтерів і лікарів. Це свято кожного, хто боронив і зберігав нашу країну. Це день пам'яті про тих, хто віддав своє життя за Україну.

У складний для України час заклади освіти Рубіжанської територіальної громади, які змушені були покинути рідний дім через тимчасову окупацію міста, як ніхто розуміють важливість того, щоб сучасні діти, юнацтво мали розум, зігритий серцем, інтелект, не байдужий до долі народу, нації, Батьківщини, щирі прагнення, здатні виплекати сонцелюбні пагони віри у вічні цінності та високі національні ідеали. 

Традиції святкування і святкові заходи до Дня захисника і захисниць України широко підтримуються в Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3. У класах були проведені години мужності «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення». У переддень 14 жовтня в онлайн школі зібралися учні, вчителі,  батьки , щоб вшанувати тих, на чиїх плечах тримається наша державність і незалежність. Учні з усією щирістю дитячої душі бажали захисникам України благополуччя і сил, здоров’я і щастя, мужності, стійкості, витримки. На святковому онлайн заході був присутній випускник школи, воєнний медик Врублевський Руслан Едуардович, який закликав учнів слухатися батьків, вчителів, рости гідною зміною нашим захисникам. Учителі-волонтери Коняхіна Т.Л. і Кучерешко О.В. розповіли, яку допомогу їх організації надають  нашим воїнам.  

Протягом тижня з 10 по 14 жовтня  до Дня захисників і захисниць України в Рубіжанській гімназії №4 пройшли Уроки звитяги «В єдності наша сила!», «Незламні герої сьогодення», «Разом до перемоги!», «Я знаю вас, нащадки запорожців, я вірю вам і низько б’ю чолом». У 6 класі пройшов урок «ЗСУ – слава, гордість, міць». Учні зустрілись з прикордонником з позивним «Юзек», який відповів на дитячі питання. Діти привітали гостя зі святом. Учні 7 класу виготовили конверт та листівку «Квіти подяки», яку планують передати до військового штабу з найкращими побажаннями.  На заході був проведений майстер-клас із виготовлення прапорців-долоньок у синьо-жовтих кольорах, якими привітали всіх, причетних до свята.

У Рубіжанській спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №10 Рубіжанської міської ради Луганської області у переддень 14 жовтня в 1-9 класах було проведено Єдиний урок «Слава героям України!», метою якого стало формування в учнів розуміння понять «єдність», «цілісність», «незалежність»,«герой»,«патріот»,«захисник».Учні виготовили різноманітні поробки, тематичні малюнки, амулети та браслети, також були написані листи від учнів для захисників і захисниць нашої України!

Для учнів та вчителів Рубіжанського ліцею Сєвєродонецького району Луганської області День захисника України – особливе свято, адже протягом 7 років заклад брав активну участь у Всеукраїнській патріотичній грі «Сокіл(Джура)», в якій посідав призові місця, а колеги та випускники мужньо боронять незалежність нашої держави. У ліцеї були проведені тематичні години «Герої не вмирають», уроки звитяги «Схиляємося перед вашою мужністю». Учителі фізичної культури провели онлайн вікторини «Козацькому роду нема переводу», учителі образотворчого мистецтва – конкурс малюнків. Здобувачі освіти взяли участь у вікторині до Дня захисників і захисниць України, організованій ЮП УПД, а команда юних істориків – у вікторині «Нащадки героїв», яку проводив Центр туризму і краєзнавства. Діти записали на надіслали відео привітання нашим захисникам. На уроки звитяги був запрошений майор державної прикордонної служби України Єфименко Віктор Іванович. 

Щиро висловлюємо нашим захисникам і захисницям найтепліші побажання миру і якнайскорішої перемоги, Божої допомоги, швидше повернутися додому, до своїх родин живими і здоровими, і щоб день, на який ми всі так чекаємо, нарешті настав! 

Усе буде Україна!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора