В закладах освіти Рубіжанської територіальної громади проведено «Урок звитяги»

Дата: 21.10.2022 15:58
Кількість переглядів: 133

Фото без опису

З метою гідного відзначення подвигу захисників і захисниць України, на виконання Стратегії національно-патріотичного виховання, затвердженої Указом Президента України від 18 травня 2019 року №286, до Дня захисників і захисниць України 14 жовтня 2022 року в закладах освіти Рубіжанської територіальної громади проведено «Урок звитяги». Звитяга – це перемога в бою, героїчний подвиг, досягнення, успіхи, здобуті подоланням труднощів у чому-небудь. Тому потрібно вчити сучасне молоде покоління українців перемагати будь-які життєві виклики та труднощі.

Українські захисники і захисниці стали символом хоробрості, патріотизму й боротьби народу за свободу та незалежність. Саме на уроці звитяги у закладах освіти з учнями обговорили цінності, за які сьогодні борються наші захисники та захисниці у російсько-українській війні: за незалежність, територіальну цілісність, волю, соборність, гідність України та українського народу. 

Протягом тижня, з 10 по 14 жовтня, до Дня захисників і захисниць України в Рубіжанській гімназії №4 пройшли Уроки звитяги «В єдності наша сила!», «Незламні герої сьогодення», «Разом до перемоги!», «Я знаю вас, нащадки запорожців, я вірю вам і низько б’ю чолом». У 6 класі пройшов урок «ЗСУ – слава, гордість, міць». Учні зустрілись з прикордонником з позивним «Юзик», який відповів на дитячі питання. Діти привітали гостя зі святом. Напередодні учні намалювали малюнки і зібрали невеличкі подарунки, щоб відправити на передову. Учні 7 класу виготовили конверт та листівку «Квіти подяки», яку планують передати до військового штабу з найкращими побажаннями. «Вітаємо наших героїв! Повертайтеся живими! Повертайтеся з Перемогою!» - лунало з кожного динаміка на уроках.

День захисників та захисниць України - одне з найвизначніших свят у Рубіжанській гімназії №1. У цей день відбулись різноманітні заходи. З дітьми початкової школи були проведені онлайн-бесіди «Чому потрібно захищати Батьківщину?», «Наше військо славетне». У 4-б класі під час уроку звитяги  приєдналися гості з різних міст. Вони розповіли про учнів минулих літ, які мужньо захищають нашу Батьківщину. Так, учень Віталій Я., Юрій Н., Дмитро Р. брали участь в захисті міста Рубіжне. Майже всі мають або мали поранення. Зараз воюють на інших напрямках.  Під час спільного заходу «Дякую Вам,герої!» учні закладу переглянули відео звернення нашого земляка, рубіжанина майора Єфименка Віктора Івановича, який зараз боронить нашу країну. Пишаємося нашими героями!

У  10 школі  саме 14 жовтня у День українського козацтва і День захисника й захисниць України з 1-8 класами були проведені "Уроки звитяги". Дітям було запропоновано підготувати матеріал про військових, образ і доля яких запали їм у душу. Учні 7-А та 7-Б класів підготували зворушливі доповіді, доповнені презентаціями, про героїв "Азовсталі": Пташку, Михайла Діанова, "Ореста" Козацького та багатьох інших. Школярі дізналися про кількість жінок, які зараз служать у ЗСУ, які завдання вони виконують тощо. Діти творчо підійшли до осмислення образу сучасних воїтельок :п'ятикласники намалювали наших героїнь, учні 6-7 класів написали про них есе та вірші. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих за вільну Україну.

Святкові заходи до Дня захисника і захисниць України проводяться в Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3. У класах пройшли  години звитяги  «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення». На святковому онлайн заході був присутній випускник школи, воєнний медик Врублевський Руслан Едуардович, який закликав учнів слухатися батьків, вчителів, рости гідною зміною нашим захисникам. Учителі-волонтери Коняхіна Т.Л. і Кучерешко О.В. розповіли, яку допомогу їх організації надають нашим воїнам.  

Для учнів та вчителів Рубіжанського ліцею Сєвєродонецького району Луганської області День захисника України – особливе свято, на честь якого були проведені уроки звитяги «Герої не вмирають», «Схиляємося перед вашою мужністю». Заходи пройшли за участі майора державної прикордонної служби України Єфименка Віктора Івановича. Здобувачі освіти взяли участь у вікторині до Дня захисників і захисниць України, організованій ЮП УПД, а команда юних істориків – у вікторині «Нащадки героїв», яку проводив Центр туризму і краєзнавства. Діти записали та надіслали відео привітання нашим захисникам.

Ми живемо в непрості часи: просто зараз на наших очах твориться історія. І поряд із нами живуть герої, які захищають нас, які тримають на своїх плечах незалежність України.  Честь і слава незламним! 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора