У закладах освіти Рубіжанської міської громади стартує міський етап гри «Сокіл» («Джура»)

Дата: 26.10.2022 14:58
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

«Сокіл» («Джура») – всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра, метою якої є військово-спортивне і національно-патріотичне виховання української молоді на основі традицій українського козацтва. Участь у грі дає можливість учням продемонструвати свою силу та кмітливість, знання історії та традицій, патріотизм та злагодженість у командній роботі. У такий спосіб школярі підвищують свій рівень національно-патріотичного та військово-патріотичного виховання, готуються захищати свою країну.

25 жовтня 2022 року відбулася інструктивно-методична нарада з питань проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2022-2023 навчальному році. Організатори заходу –  управління освіти Рубіжанської міської військової адміністрації спільно з Рубіжанським міським Центром туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. На нараді були присутні заступники директорів з виховної роботи закладів освіти та керівники роїв. 

На початку зустрічі начальник управління освіти Наталія Гребенюк наголосила на тому, що питання національно-патріотичного виховання молоді в умовах військової агресії російської федерації проти України набувають особливого значення. Вона підкреслила, що Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») є системною формою виховання дітей та молоді, важливим засобом громадянської освіти. «Сокіл» («Джура») – це не просто гра, це постійна навчально-виховна робота впродовж року, спільна робота учнів, педагогів, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій.

Директор Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Олена Тарасенко ознайомила з нормативно-правовою базою щодо організації Гри, структурою виховної системи в рамках гри «Сокіл» («Джура»). Вона зазначила, що важливу роль в успішній діяльності роїв та куренів відіграють виховники, що існує певна система підготовки виховників джур. О. Тарасенко поділилась Інтернет ресурсами, які стануть у нагоді при організації роботи з національно-патріотичного виховання. 

Учасники наради обговорили проблеми, які виникають при впровадженні системи виховної роботи «Сокіл» («Джура») та окреслили шляхи їх вирішення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора