Учні закладів освіти Рубіжанської міської громади візьмуть участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах

Дата: 27.10.2022 13:02
Кількість переглядів: 129

Фото без опису

З метою виявлення і розвитку в учнів творчих здібностей, інтересу до наукової (науково-дослідницької) діяльності, сприяння професійній орієнтації школярів в Україні проводяться різноманітні інтелектуальні змагання на державному рівні. Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів - це інтелектуальні змагання на освітньому просторі України, до яких щорічно залучається близько 3 млн. школярів.

Наказом МОН від 03.10.2022 №883 встановлені строки проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів та Всеукраїнських учнівських турнірів:
• І етап (шкільний) – у жовтні 2022 року;
• ІІ етап (міський) – у листопаді-грудні 2022 року;
• ІІІ етап (обласний) – у січні-лютому 2023 року.

Всеукраїнські учнівські олімпіади проводяться щороку серед учнів закладів освіти Рубіжанської міської громади з таких навчальних предметів: українська мова і література, іноземні мови (англійська, французька, німецька), правознавство, історія, математика, біологія, географія, астрономія, фізика, хімія, екологія, інформатика, інформаційні технології, трудове навчання (технології). 

25 жовтня 2022 року відбулася нарада заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів освіти Рубіжанської міської громади стосовно організації та проведення шкільного та міського етапів олімпіад у 2022/2023 навчальному році. Учнівські олімпіади пройдуть у закладах освіти громади у онлайн режимі, з дотриманням законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов'язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні. 

Інтелектуальні змагання Всеукраїнського рівня проводяться відповідно до Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади, турніри, конкурси з навчальних предметів, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт, олімпіади зі спеціальних дисциплін та конкурси фахової майстерності, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 22.09.2011 № 1099, зареєстровано в Міністерстві юстиції України 17 листопада 2011 р. за № 1318/20056. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора