В освітніх закладах Рубіжанської територіальної громади протягом канікул пройшли виховні, навчально-розважальні та методичні заходи

Дата: 31.10.2022 12:07
Кількість переглядів: 105

Осінні канікули це час, коли діти відпочивають та набираються сил, а вчителі покращують свою майстерність. В освітніх закладах Рубіжанської територіальної громади протягом канікул пройшли виховні, навчально-розважальні та методичні заходи.

Незважаючи на відпочинок, вихованці Рубіжанського ліцею Сєвєродонецького району Луганської області протягом тижня брали участь  в різноманітних заходах: виховних годинах, вікторинах, підготовці до предметних олімпіад тощо. Кожен класний керівний провів виховні години за такими темами: « Правила безпеки життєдіяльності», «Вибухонебезпечні предмети», «Правила поведінки під час осінніх канікул» , також протягом тижня всі учні мали змогу переглянути відео: « Вперед вогнеборці», «Сам у дома», «Безпечний двір», «Місія «Незнайомець», «Правила поведінки дітей у побуті», «Про важливість дорожніх знаків». Класний керівник 7-В класу провела пізнавальну вікторину «Як навчатися ефективно? Лайфхаки та поради». Учениця 8-Б класу Шашніна Дар’я на чолі з класним керівником взяли участь в конкурсі «Героїв пам’ятаємо імена». Протягом тижня в нашому закладі були проведені шкільні методичні об’єднання, педагогічна рада, засідання атестаційної комісії, ШМО класних керівників, на яке було запрошено старшого інструктора відділу ювенальної превенції УПД  ГУНП Кравцову Тетяну, яка висвітлила превентивну діяльність, захист прав дітей під час воєнного стану. На кожному засіданні розглядалися питання національно-патріотичного виховання.

Канікули – не тільки час для відпочинку, а й час для цікавих розваг. Розваги і пустощі дітей часто призводять до нещасних випадків. Тому у Рубіжанській гімназії №4 протягом канікул пройшли «Заходи безпеки» для дітей. Це був перегляд відео, підготовка презентацій, вікторин, малюнків тощо з теми безпечної поведінки. Особлива увага вкотре приділялася мінній безпеці. В осінній період мінна небезпека чатує і на тих, хто любить прогулянки лісом. На «Заходах безпеки» діти переглянули презентацію про гриби,  поділились своїми спостереженнями, узяли участь у грі «Їстівне – не їстівне». Окремий захід у 7 класі було присвячено Міжнародному дню боротьби за ліквідацію бідності, який відзначають у світі 17 жовтня. 26 жовтня 2022 року пройшло засідання педагогічної ради, на якому виступили педагог-організатор Інна Андрусенко, в.о. директора Наталія Житлова , заступник директора Ганна Лоза, психолог Юлія Топчій. Учителі взяли участь в обговоренні питань національно-патріотичного виховання. 27 жовтня заступник директора Ганна Лоза взяла участь у ІІІ етапі сертифікації вчителів початкових класів у якості експерта. 

Осінні канікули в Рубіжанській спеціалізованій школі І-III ступенів №10 пройшли дуже швидко та продуктивно. Класні керівники дистанційно проводили тематичні класні години, бесіди з презентаціями, брали участь в онлайн-вікторинах та відвідували віртуальні екскурсії до музею просто неба. Ці подорожі у минулий час розкривали таємниці побуту українського народу. Учителі – предметники займалися самоосвітою, відвідували вебінари, вебквести, лекції та брали участь у МО.

Незважаючи на важкі умови роботи: вимкнення світла, слабкий інтернет, повітряні тривоги і т. д. , учителям Рубіжанської загальгоосвітньої школи І-ІІІ ст. № 3 все ж таки  вдалося зібратися на онлайн семінар-практикум «Рівень навчання та психологічної адаптації учнів 5 класів». Перехід учнів з початкової в середню ланку школи - одна з найскладніших проблем, а період адаптації в 5-му класі - один з найважчих періодів шкільного навчання, а тим більше під час війни. На семінарі психолог Басенко О. наддала слушні поради вчителям та батькам. Була слушною пропозиція класного керівника 5-В класу Долинської І. про створення серед учнів 5-х класів позашкільних годин спілкування під назвою «Школа сонця запалює іскорки». Це години спілкування, які допоможуть розвитку дітей, де будуть обговорюватися теми, що цікаві учням. Пріоритетним напрямком виховання у 2022/2023 навчальному році є формування в учнів ціннісного ставлення до суспільства та держави, які проявляються в таких якостях: самосвідомість, національна свідомість, патріотизм, правосвідомість, політична культура тощо. З метою вирішення цих завдань під час засідання ШМО класних керівників було  проведено ряд методичних заходів: круглий стіл «Превентивна діяльність, захист прав дітей під час воєнного стану», семінар «Національно-патріотичне виховання».

27 жовтня 2022 року вчителі міста взяли участь у засіданні ММО під керівництвом голови Центру професійного розвитку Погребатько Наталії. Консультацію на тему: «Дистанційне навчання в школі – сучасна освітня технологія. Загальні принципи та інструменти дистанційного навчання» провела  Єршова Т.А., консультант КУ "ЦПРПП". 

Для підвищення рівня ефективності сучасного навчання в умовах воєнного стану вчителі широко впроваджують у практику своєї роботи елементи педагогічного досвіду своїх шкільних колег, педагогів міста. Вони використовують інтерактивні технології навчання для формування компетентностей як інтегрованого результату навчальної діяльності. Педагоги вміло передають знання, формують уміння і навички, виховують учнів добрими, самостійними, працьовитими дітьми.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора