КНП «ЦПМСД» Рубіжанської громади продовжує свою роботу

Дата: 07.11.2022 10:49
Кількість переглядів: 92

Фото без опису

Незважаючи на атаку країни агресора на енергетичну систему України медичний заклад первинної ланки – КНП «ЦПМСД» Рубіжанської громади продовжує свою роботу! Медичні працівники закладу забезпечують переселенців первинним оглядом, консультуванням, виміром артеріального тиску, глюкози капілярної крові, направленнями на лабораторне обстеження та до лікарів вторинної ланки.

За період з 31.10.2022 по 04.11.2022 року лікарями консультовано наочно 139 пацієнтів, онлайн консультації отримали 134 людини. Наші пацієнти отримують безоплатне лікування за програмою «Доступні ліки». Виписано рецепти на лікарські препарати 34 пацієнтам. Сестри медичні проконсультували 164 людини, онлайн проконсультован 81 пацієнт, проведено 19 ін’єкцій.

У Рубіжанському гуманітарного штабі у місті Вінниця медичні працівники також продовжують приймати пацієнтів. Сімейний лікар та сестра медична забезпечують консультування, вимірювання АТ та рівень глюкози у капілярній крові для пацієнтів з категорії внутрішньо переселених осіб. За минулий тиждень було проконсультовано 72 пацієнта, 42 пацієнта отримали консультацію засобами зв’язку. Також медичні працівники проводять консультації з питань рутинних щеплень за календарем та щеплень проти COVID-19, надають психологічну підтримку (бо стрес приводить к загостренню хронічних захворювань).

29 жовтня світ визначав Всесвітній день боротьби з інсультом. Понад 100 тисяч Українців щороку страждають від інфаркту мозку. Лікарями та сестрами медичними закладу протягом тижня на своїх робочих місцях офлайн, які організовані у місцях скупчення внутрішньо переміщених осіб (у Києві, Богуславі, Дніпрі, Вінниці, Павлограді, Кременчуці, Чернівцях, Новомосковську, Жовтих водах), у часи прийому пацієнтів проводилися роз’яснення/профільні прийоми щодо головних проявів інсульту, домедичної допомоги, безоплатних медичних послуг у випадку інсульту під час війни, профілактики захворювання.

Наша сумлінна праця це теж вклад у Перемогу. Ми дуже чекаємо на деокупацію нашого регіону, щоб працювати у рідному місті!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора