До Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Алла Гулідова. З подякою за музику

Дата: 08.11.2022 10:34
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Сьогодні наша розповідь про викладачку сольфеджіо, теорії музики і музичної літератури у КЗ «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» – АЛЛУ ВОЛОДИМИРІВНУ ГУЛІДОВУ.

Музика – одна з найпрекрасніших естетичних цінностей людства. Це мистецтво, а у мистецтва є свої закони. Сольфеджіо, теорія музики і музична література – це ті предмети, без яких не станеш професійним музикантом. Зазвичай, ці предмети учні музичних закладів не дуже «люблять». Хоча є й винятки. І такі винятки – учні КЗ «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв», бо їх викладає педагог «від Бога» – Алла Володимирівна Гулідова.

Вона все життя в царині музики, завжди стримано-елегантна, поміркована. У будь-яку свою справу вона вкладається не лише фаховими знаннями, а й серцем, душею, емоціями. Алла Володимирівна присутня у долях сотень людей, які свого часу навчалися у школі мистецтв.

Пані Алла закінчила Сєвєродонецьке державне музичне училище та обрала для себе професійну музичну дорогу. Важко підрахувати, до скількох дитячих душ вона доторкнулася за роки своєї плодотворної праці, та для скількох стала дуже значимою в житті людиною. Вона завжди прагне знайти нові методи, нові підходи до викладання свого предмета, щоб дітям було цікаво – талановитим і не дуже, сумлінним і лінивим, обдарованим і зовсім звичайнісіньким. Саме через це викладачка розробила власну робочу навчальну програму з предмета Сольфеджіо. Пані Алла має авторський метод викладання, спрямований на реалізацію індивідуального підходу: постійно впроваджує інноваційні методи викладання з використанням комп’ютерних технологій у навчальному процесі.

Серед її випускників низка викладачів музичних шкіл і загальноосвітніх шкіл та дитсадків, вищих музичних професійних навчальних закладів.

На рахунку Алли Гулідової незчисленна кількість шкільних заходів, музично-теоретичних дисциплін, учнівських конференцій та ін.

Робота для Алли Гулідової не місце заробляння грошей, місце творчості, відовідальності, естетичного зростання. Це підтверджується безліччю грамот і подяк від Міністерства культури та інформаційної політики України, обласного управління культури, національностей, релігій та туризму ЛОДА, Рубіжанської міської ради, адміністрації КЗ «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв», Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва, Харківського музичного училища імені Б.М. Лятошинського, Національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, організаторів Всеукраїнського конкурсу класичної музики «Обрії класики», Всеукраїнського музично-теоретичного конкурсу «ODESA MUSIC OLYMP» та інших.

Рубіжанська міська військова адміністрація та відділ культури, молоді та спорту бажає Аллі Володимирівні впевненості, бадьорості, здоров’я, поваги та любові, щоб завжди палав вогонь творчості, а натхнення і професійні задуми знаходили відгуки в душах і серцях вдячних учнів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора