Сімейний лікар гуманітарного штабу м. Вінниця консультує дітей та дорослих щодо запобігання ожиріння і надлишкової ваги

Дата: 11.11.2022 14:26
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

У хабі у м.Вінниця продовжують свою роботу сімейний лікар та сестра медична. За тиждень з 07.11.2022  по 11.11.2022 медики проконсультували в офлайн режимі 66 пацієнтів, засобами зв’язку  - 33.

Спілкуючись з пацієнтами на особистому прийомі на протязі двох місяців роботи хабу сімейний лікар відмічає, що більшість людей з гіпертонічною хворобою, поширеним атеросклерозом, цукровим діабетом мають надлишкову вагу. 

За статистичними даними «довоєнного» часу рівень надлишкової ваги і ожиріння дуже високий - 59,1% людей мали надлишкову вагу, 24,8% - ожиріння. 
Ожиріння є одним із головних факторів ризику виникнення таких захворювань, як цукровий діабет, ішемічна хвороба серця, атеросклероз, інсульт. 
Сімейний лікар гуманітарного штабу м. Вінниця консультує дітей та дорослих щодо запобігання ожиріння і надлишкової ваги.

Поради лікаря:
- зменшення вживання швидких вуглеводів (цукор, картопля, тістечка, торти, печиво, варення) і їх заміна на складні вуглеводи – каші та злакові вироби, цільнозерновий хліб;
- зменшення вживання трансжирів (маргарин, картопля фрі, пережарена олія) та заміна на поліненасичені жири – горіхи, риба, соняшникова, оливкова або рапсова олія. 
- вживання великої кількості клітковини (овочі та фрукти);
- вживання достатньої кількості води (30 мл/кг маси тіла за добу);
- введення режиму активності (прогулянки, біг, їзда на велосипеді, фізкультура, тренування).

Такі прості правила. Але якщо їх робити кожного дня, то це суттєво змінить Ваше здоров‘я на краще!
Консультуйтеся зі своїми лікарями і покращуйте якість свого життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора