Меморіал Героїв. Військовослужбовець Андрій Трощий загинув 13 березня 2022 року у боях проти російських окупантів за рідну Луганщину

Дата: 14.11.2022 09:09
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Військовослужбовець Андрій Трощий загинув 13 березня 2022 року у боях проти російських окупантів за рідну Луганщину. За два дні до загибелі захиснику виповнилося 54 роки.

Андрій родом з міста Рубіжного Луганської області. Працював викладачем у Рубіжанському індустріально-педагогічному коледжі. Коли у 2014 році почалася російсько-українська війна, чоловіка мобілізовали до лав 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Служив у розвідці, брав участь в обороні Луганського аеропорту.

Повернувшись до цивільного життя, Андрій приєднався до ветеранського руху у рідному місті. Був заступником голови ГО «Союз ветеранів АТО м. Рубіжне». Разом з місцевими ветеранами заснував музей національно-патріотичного виховання у Рубіжанському педагогічному коледжі. Він став одним з найбільших музеїв АТО на Луганщині. Також завдяки Андрію почав працювати місцевий осередок проєкту «Татохаб», який збирав родини учнів та надавав їм можливість реалізовувати власні проєкти. У коледжі з'явились 3D-принтер та інше обладнання для творчості.

З початком повномасштабного вторгнення чоловік долучився до підрозділу Сил територіальної оборони та став на оборону рідного міста.

Окупанти зруйнували Рубіжанський коледж, музей у ньому та вбили Андрія.

Колеги і друзі загилого воїна пропонують після перемоги створити новий музей війни та назвати його на честь Андрія Трощия.

Меморіал героїв


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора