Сімейні лікарі КНП «ЦПМСД» Рубіжанської громади інформують: Увага – ГРІ!

Дата: 23.11.2022 09:20
Кількість переглядів: 79

Фото без описуДнями суттєво змінилася погода, в деяких містах пішов перший сніг. А чи Ви вже встигли утеплитися? Якщо ні, то це звертання до Вас.

ГРІ (гострі респіраторні інфекції) – це група інфекцій, яка характеризується симптомами інфекційного токсикозу і переважним ураженням слизових оболонок дихальних шляхів, спричинені частіше всього вірусами і бактеріями. Збудники ГРІ знаходяться всюди: в квартирі, на вулиці, в магазині і навіть в аптеці.

Найголовнішим пусковим фактором є переохолодження. 

По-перше, потрібно налагодити комфортні умови для проживання і відпочинку: температура повітря в кімнаті 18-22‘С, вологість повітря 40-60%. Обов’язково 2 рази на день провітрювати кімнату.

По-друге, зміна гардеробу на зимовий. Обов‘язковими є: шапка, зимова куртка або пальто, зимове взуття, рукавички. Також потрібно використовувати правило пошаровості одягу, тобто: нижня білизна (бажано з натуральної тканини), майка і колготи для жінок, майка і підштаники для чоловіків або найкраще використовувати термобілизну, шкарпетки. Далі - светр і штани. Обов‘язково одяг повинен бути комфортним по розміру. 

По-третє, виходячи на вулицю, потрібно мати антисептик і маску. Потрібно одягати маску коли хворієте, перебуваєте в скупченні людей і в громадському транспорті. Уникати контакту рук зі слизовими оболонками очей, носа, роту. При чханні і кашлі прикриватися серветкою.

Якщо Ви вже захворіли - лікування:
1. Постільний режим.
2. Рясне пиття.
3. Використовування жарознижуючих (за показами).
4. Консультація лікаря.

Використовуйте індивідуальний посуд, полотенця, постільну білизну, окрему кімнату, яка провітрюється. 
Захищаючи себе - захищаєте своїх рідних!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора