«Дружні долоньки єдності»

Дата: 27.11.2022 15:34
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

«Вірю у майбутнє Рубіжанської територіальної громади і Луганщини, бо діти — наше майбутнє». Так сказав начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко, після того, як відвідав святково-просвітницьку акцію для сімей з дітьми, що перемістились з Луганщини.

Цей захід відбувся 25 листопада у гуманітарному штабі Рубіжанської міської військової адміністрації, що розташований у м. Вінниця за адресою: вул. Максимовича, 43-Б, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Спочатку діти почувалися досить скуто, але професійна робота досвідчених фахівців Вінницького обласного центру соціальних служб повернула їм усмішки на обличчя. Діти приймали активну участь у запропонованих вправах та з цікавістю слухали представників Національної поліції. А говорили в той день хоч і в ігровій формі, але на досить непрості теми.

Представник гуманітарного штабу Рубіжанської міської військової адміністрації Наталія Коротенко відмітила, що під час війни особливо важливо висвітлювати теми, що стосуються протидії насильству та гуманному ставленню до людей.

Керівник мультидисциплінарної мобільної команди Вінницького обласного центру соціальних служб Тетяна Томчук розповіла про роботу, направлену на боротьбу з домашнім насильством та запропонувала внутрішньо переміщеним особам отримати кваліфіковану психологічну або юридичну консультацію безпосередньо від фахівців, які присутні на заході.

В свою чергу, Святослав Кривенко — старший інспектор ювенальної превенції Вінницького районного управління поліції та Наталія Йолкіна — старший інспектор ювенальної превенції Головного управління Національної поліції у Вінницькій області розповіли про прояви різних видів насильства, про дії у випадках домашнього насильства або його загрози та до кого звертатись по допомогу. Також усі присутні отримали інформаційні буклети та брошури, які допоможуть розпізнати насильство та скласти свій план безпеки.

Після цього було створено плакат «Дружні долоньки єдності», на якому кожна дитяча долонька символічно закликала «Насильству — стоп!».

На завершення акції маленькі мешканці Луганщини отримали у подарунок корисні солодощі, різнокольорові кульки та можливість поближче ознайомитись зі справжньою поліцейською машиною.

Слід зазначити, що цей захід для дітей не останній. Дорослі із Рубіжанської міської військової адміністрації вже почали готуватися до Дня Святого Миколая — справжнього свята для малечі, яке вони чекаю з нетерпінням та дитячою вірою в чудо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора