5 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день волонтера

Дата: 05.12.2022 09:10
Кількість переглядів: 101

 

Фото без опису

5 грудня у всьому світі відзначають Міжнародний день волонтера. Це свято кожного, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання.

Поняття волонтерства не так давно увійшло в наше життя, але історія стверджує, що українці завжди об’єднувалися, щоб разом вирішувати проблеми, проводячи так звані толоки. Толока є давнім українським звичаєм. Її організовували для виконання термінових робіт, що вимагали значної кількості осіб: збирання врожаю, будування шкіл, будинків для нужденних тощо. Колись і Рубіжне, завдяки об’єднаним зусиллям громади, перетворилося на місто, повне дерев – відвоювавши життєвий простір в піску, на якому воно було побудоване.

В останні роки для нашої країни потужний волонтерський рух став взірцем громадянської позиції та самоорганізації суспільства.

В умовах бойових дій, коли кожен розуміє ступінь відповідальності за майбутнє, кількість громадян, які не стоять осторонь, а всіляко допомагають країні, суттєво збільшилася. Тому сьогоднішнє свято є святом кожного, хто готовий підтримати ближнього від щирого серця.

Рубіжанська міська військова адміністрація вітає людей з широкою душею, повною доброти і чуйності, зі святом!

Бажаємо, щоб за ваші чисті серця ви отримали багато подарунків у вигляді здоров’я, щастя, любові та довголіття. Низький уклін вам за те, що об’єднуєте світ та країну заради добрих справ, за відданість та справжній патріотизм.

Впевнені, що сила у єдності та взаємній підтримці. І лише разом ми зможемо подолати усі виклики долі.

Разом до Перемоги! Слава Україні!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора