Волонтерство – це покликання

Дата: 05.12.2022 17:58
Кількість переглядів: 135

Фото без опису

Волонтерство – це не професія, а покликання, порух душі. Завдяки зусиллям волонтерів, їхній жертовності та активній громадянській позиції десятки тисяч людей в Україні отримують необхідну допомогу. Слово «волонтер» міцно увійшло в життя українців, починаючи з Революції Гідності та російської агресії на Сході, а волонтерський рух став зразком самоорганізації та єдності нашого суспільства.

З 2014 року вихованці Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді активно допомагають дорослим, беручи участь в акціях «З добром у серці», «Вітаміни для військових», виготовляють подарунки для бійців та відправляють їх на передову.

Діти – це наше майбутнє. Та не дивлячись на свій юний вік, вони гостро відчувають добро і зло, відчувають потребу у допомозі дорослим в боротьбі з підступним ворогом.

Війна розкидала юних рубіжна по різних куточках України та світу. Але і на чужині вони як можуть допомагають нашій армії. Хтось плете захисні сітки, хтось чергує на вокзалах та допомагає евакуйованим зорієнтуватися на новому місці, хтось виготовляє окопні свічки або просто пише сердечні листи на фронт та власноруч створює подарунки.

Неможливо перемогти ворога, якщо у наших військових не буде потужної підтримки тилу. А для цього треба, щоб кожний дорослий, кожна дитина усвідомлювала необхідність згуртуватися, щоб кожен зробив свій внесок у спільну Перемогу.

Олена Тарасенко,

директорка Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора