«Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд)

Дата: 07.12.2022 16:38
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

З метою активізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді, пошуку та розкриття юних талантів, формування в учнівської молоді активної життєвої позиції у жовтні-грудні 2022 року відбувся Всеукраїнський конкурс на написання есе «Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд). Організатор конкурсу – Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

На конкурс було представлено сім робіт учнів закладів загальної середньої освіти Рубіжного, в яких відображені розповіді про те, як діти та їх родини зустріли війну і як разом з батьками змушені були покинути свої домівки, рідну школу, друзів. Війна змусила маленьких рубіжан швидко подорослішати і усвідомити всі жахіття того, що відбувається. Школярі висловлювали власне ставлення до сучасних подій російсько-української війни. Кожна робота – це нестерпний дитячий біль, щирі емоції і незламна віра у Перемогу України у боротьбі з підступним ворогом.

«Життя – це найцінніше, що має людина. Втратити його – означає втратити все».

«Розуміння того, що безтурботне дитинство минуло і доросле життя вже міцно тримає мене за руку, прийшло саме того дня, 9 березня вночі, коли росіяни почали обстрілювали мій район».

«Раніше у мене були мрії якогось побутового характеру, тепер тільки одна – перемога України».

«…я впевнений, що перемога буде за Україною. В усіх містах буде піднято жовто-блакитний прапор. Ми будемо жити в мирі, поля засіватимуть пшеницею, розквітне калина та рідна Україна».

На обласний етап конкурсу були представлені кращі роботи:

- «Війна за СВІЙ шлях» - Гліб Несмашний, учень 4-А класу Рубіжанської загальноосвітньої школи № 3

- «Березнева ніч» - Катерина Любкіна, учениця 8 класу Рубіжанської гімназії № 1

- «Одна сторінка мого життя» - Віолетта Табаліна, учениця 9-Б класу Рубіжанської загальноосвітньої школи № 3

- «Найжахливіша потвора – це війна» - Анастасія Ніхті, учениця 11-І класу Рубіжанського ліцею.

Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства визначив кращі есе. Серед них – робота Гліба Несмашного «Війна за СВІЙ шлях»

Кращі роботи обласного етапу Всеукраїнського конкурсу на написання есе «Війна за СВІЙ шлях» (дитячий погляд) передані до Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді для участі у Всеукраїнському етапі.

Бажаємо учасникам конкурсу натхнення та творчих успіхів у подальшому!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора