Відділ культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації поділився досвідом з колегами

Дата: 08.12.2022 10:42
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

Досвід відділу культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації з відновлення роботи комунального закладу «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» став одним з  питань, які були  розглянуті на нараді, присвяченій  стану закладів культури Луганської області.
Захід відбувся 7 грудня під головуванням начальниці управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської обласної державної адміністрації Аліни Адамчук у форматі онлайн.

У вступній промові заступниця начальника ЛОДА Катерина Безгинська привітала керівників структурних підрозділів з питань культури територіальних громад з днем місцевого самоврядування та наголосила на можливостях культури, як сили, що здатна повернути українців до нормального життя в новій воєнній реальності і надихнути їх на перемогу. 

Аліна Адамчук провела аналітичний огляд особливостей діяльності сфери культури Луганської області, підкресливши, що заклади культури, бібліотеки, туристична інфраструктура, матеріальні та нематеріальні цінності – це важлива частина життя громади і передумови для розвитку її потенціалу.

В.о. начальника відділу культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації Світлана Ступнікова у своєму виступі поділилася досвідом організації роботи евакуйованого учбового закладу. Наразі Рубіжанська школа мистецтв  - це один із небагатьох колективів, в якому проходить повноцінний учбовий процес. Позашкільну освіту на двох відділеннях (музичному та образотворчому) здобувають 75 учнів, які мешкають у даний час у 11 країнах світу, а колектив школи складають 10 викладачів. Завдяки зусиллям Рубіжанської міської військової адміністрації навчання в мистецькій школі стало безоплатне. 

Під час заходу були також розглянуті важливі питання щодо відновлення роботи бібліотек, шкіл мистецтв, нематеріальної культурної спадщини та стану зруйнованих та пошкоджених об’єктів культури. 

Наприкінці заходу Аліна Адамчук наголосила, що найважливіша задача фахівців сфери культури у воєнний час полягає у забезпеченні відновлення функціонування закладів культури та збереження культурної спадщини Луганської області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора