Діти, які позбавлені батьківського піклування, не залишилися на самоті

Дата: 08.12.2022 12:10
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Служба у справах дітей Рубіжанської міської військової адміністрації проводить постійну роботу щодо захисту прав дітей. Сьогодні встановлено та підтримується зв’язок  з 4 дитячими будинками сімейного типу, 4 прийомними родинами, 36 опікунськими сім’ями, в яких виховується 75 дітей.  

З’ясовано фактичне місце знаходження дітей, які перебувають на первинному обліку служби та сформовано оновлений банк даних на 147 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. По кожній дитині з’ясовані потреби, стан соціальних виплат, пенсій, тощо. Всі родини, в яких виховуються діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, що перебувають на території України, занесені до банку даних на отримання гуманітарної допомоги через хаби Луганської області за місцем фактичного проживання.

З метою захисту житлових та майнових прав дітей – сиріт та дітей , позбавлених батьківського піклування, які походять з Рубіжанської громади, проводиться робота щодо з’ясування стану майна дітей, що знаходиться на окупованій території. Сформовано 25 інформаційних карток про пошкодження будівель прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів/піклувальників, житла , яке належить дітям на праві власності або користування,  внаслідок збройної агресії Російської Федерації. Також зібрано інформацію та встановлено зв’язок з особами, з числа дітей – сиріт, яким у 2021 році були видавлені кошти на придбання житла за рахунок субвенції з державного бюджету (дві особи до 23 років). Крім того, проводиться робота щодо постановки дітей, які досягли шістнадцятирічного віку на квартирний облік осіб, які потребують поліпшення житлових умов, за місцем їх реєстрації як ВПО. 

Сформовано банк даних дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виїхали за межі України на час воєнного стану, який постійно оновлюється. Проводиться щоденне з питань постановки дітей на консульський облік за місцем фактичного перебування. 
Двох дітей, позбавлених батьківського піклування, які виїхали з тимчасово окупованої Рубіжанської громади без законних представників (опікунів), оформлено під опіку за місцем фактичного перебування.

Служба у справах дітей для вирішеннях нагальних потреб дітей, позбавлених батьківського піклування, проводить активну роботу з благодійниками. Зокрема, за підтримки благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка України» вирішується питання щодо переміщення опікуна з дитиною, які виявили бажання виїхати з Словаччини на територію України. Від громадської організації «Українська мережа за права дитини» 3 сім’ї отримали допомогу у вигляді спальних наборів та канцелярських товарі. Завдяки співпраці з благодійним фондом «СОС Дитячі Містечка України» опікунські сім’ї з міста Рубіжне в Івано - Франківській та Полтавській областях отримали грошову допомогу, набори продуктів,  гігієни, побутової хімії, посуд, постільну білизну, а дитячи будинки сімейного типу  отримали обігрівачі.

З метою формування потреби у резервних та автономних джерелах електроенергії і опалення (електрогенератори, мобільні прилади обігріву приміщень) у зимовий період, проведено опитування сімей в яких виховуються діти - сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. По кожній сім’ї заповнено та надіслано до Офісу Президента України анкети.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора