“Річ у тім, що домашнє насильство може відбуватись зовсім поруч”

Дата: 09.12.2022 13:49
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Добігає кінця щорічна Всеукраїнська  акція «16 днів проти насильства», основна мета якої - формування свідомості усіх верств населення щодо нульової толерантності до насильства.

Задля ефективного досягнення заданої мети 8 грудня 2022 року у гуманітарному штабі Рубіжанської міської військової адміністрації у м. Вінниця за адресою: вул. Максимовича, 43-б,  проведено креативну  фотовиставку. На представлених фото відомі людей тримають знайомі усім предмети. Світлини містять QR-коди, які відсилають до опису історії домашнього насильства, пов’язаного з цим предметом. Серед предметів найчастіше звичні побутові речі, що є в кожному домі, але які аж ніяк не хочеться уявляти як знаряддя сімейного насильства.  

Кожен експонат виставки містить напис, який починається зі слів “Річ у тім...”: “Річ у тім, що ти можеш врятувати чиєсь життя, якщо не залишишся осторонь”, “Річ у тім, що домашнє насильство може відбуватись зовсім поруч”, “Річ у тім, що кривдником можеш бути ти сам і не розуміти цього”. Всі ці фрази не просто привертають увагу, вони змушують відвідувачів замислитись, зробити певні висновки та тримати врешті-решт позицію чітко нетерпиму до будь-яких проявів насильства.

Крім того, 8 грудня 2022 року на фініші Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» традиційно проведено захід з дітками Луганщини. Цього разу психологи мультідисциплінарної мобільної бригади Вінницького обласного центру соціальних служб на початку у формі веселої гри провели активне знайомство дітей між собою, а потім малеча разом створила Карту бажань, де зобразила світ своїх мрій, в якому немає місця насильству в будь-яких проявах.

І, звісно, Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» не могла фінішувати без участі поліції - тих, хто бере безпосередню участь у боротьбі та попередженні проявів насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства тощо.
В цей день в акції, поряд з досвідченими фахівцями Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, взяв участь службовий пес на ім'я Ден, який у свої вісім років має багатий пошуковий досвід. На радість малечі з Луганщини Ден виконував команди кінолога, а потім охоче фотографувався з бажаючими.

Позитивні емоції дітей від цієї зустрічі, як завжди, були підсилені смачними та корисними солодощами та яскравими кульками, які малеча отримала в подарунок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора