Зв'язок заради мистецтва пролягає скрізь 11 країн світу

Дата: 12.12.2022 12:10
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Минув другий місяць, як відновив свою діяльність комунальний заклад «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» Рубіжанської територіальної громади.

Завдяки зусиллям Рубіжанської міської військової адміністрації та відділу культури, молоді та спорту, навчання дітей в мистецькій школі стало безоплатне. Наразі в закладі навчається 75 учнів, а колектив складає 10 викладачів. З різних куточків світу йде зв’язок заради мистецтва. У Львові та Дніпрі, Києві та Кам'янському, у Латвії та Німеччині,  Польщі та Бельгії,  Фінляндії та Франції відбуваються в даний час заняття цього  комунального закладу. 

Шлях до відновлення роботи був тернистим. Викладачі закладу позашкільної освіти намагалися зробити все можливе, щоб улюблене місце навчання та спілкування маленьких жителів міста Рубіжне не залишилося лише в далеких спогадах. Робота закладу почалася з малого – відновлення зв’язку з учнями, планування режиму дистанційного навчання. Та коли новина про відновлення роботи школи мистецтв офіційно пролунала, то вдень і вночі почали приходили повідомлення від батьків учнів про бажання поновити процес навчання. Бо в цей час, як ніколи, для дітей потрібно те, завдяки чому вони могли б відволікатися від поганих думок та помріяти про своє майбутнє.

І ось, з великим натхненням, невеликий, але повний сил колектив запрацював. Новий навчальний рік було розпочато 01 жовтня 2022 в дистанційному форматі для музичного, вокального та образотворчого відділень. Заняття відбуваються у режимі реального часу та через розміщення відеороликів, презентацій та завдань на гугл-диску, де учні можуть опрацювати навчальні матеріали у зручний для них час.
Індивідуальні уроки організовано в режимі онлайн на платформах інтернет ресурсів, адаптованих для учнів. Також учні об’єднані у групи мобільного додатку Вайбер, через які ведеться онлайн спілкування з викладачами, подається навчальний матеріал, проводиться моніторинг виконаних завдань, а також надаються консультації учням та їх батькам.

З метою якісного подання матеріалів мистецької освіти викладачі знаходять тематичні відеоматеріали, майстер-класи, вебінари, відеофільми, покрокові творчі завдання, які надсилаються учням і батькам. Також навчальний процес з учнями здійснюється через мобільний зв’язок.
Викладачі активно ведуть методичну роботу. Була зроблена обласна методична доповідь Дмитра Федорова та готується обласний відкритий урок Анатолія Дейнеги. Всі викладачі беруть участь у якості слухачів у методичних заходах, що організовує Центр навчально-методичної роботи, культурних ініціатив і кіномистецтва. Проводяться педагогічні наради у ЗУМ-режимі, а також проходить перевірка журналів.
Педагогічний колектив закладу щоденно працює над удосконаленням технік дистанційного мистецького навчання для забезпечення безперервного навчального процесу.

З великим натхненням деякі вихованці закладу вже почали приймати участь у різного рівня конкурсах та посідають призові місця. Прикладом є Матвієвська Єва (клас викладача Соловйової Г.В.) та Матвієвська Яна (клас викладача Федорова Д.М.). Ще велика кількість учнів продовжують готуватися до обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. 

Марина Давидюк, в.о. директора комунального закладу «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв», впевнена, що неможливо погасити любов до прекрасного в очах маленьких дітей. І результатом цієї роботи є вдячні слова учнів та батьків. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора