14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2022 15:31
Кількість переглядів: 90

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Сьогодні українці вшановують тих, хто ціною героїчних зусиль, а подекуди і власним життям, зумів зупинити невидимого та підступного ворога. 

36 років пройшло з тих пір, коли в Україні сталася найбільша в світі в той час, техногенна катастрофа - аварія на Чорнобильській АЕС. Вона стала болючою історією для всього світу і залишається важкою спадщиною майбутнім поколінням багатьох держав. Однак, наслідки цієї трагедії могли бути ще набагато масштабнішими.

День вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – це ще одна нагода низько вклонитися усім ліквідаторам страшної трагедії, усім, хто ціною власного життя подарував нам сьогоднішній день. Минають роки, але не минає біль від втрати наших героїв-ліквідаторів. Досі від наслідків тієї техногенної катастрофи потерпають мільйони громадян. Слово «Чорнобиль» для всієї планети Земля стало синонімом ядерної смертельної стихії. Зараз важко уявити, скільки зусиль довелося докласти, аби захистити світ від жахливої катастрофи.

З кожним днем стає все менше людей, які могли б із власного досвіду розповісти про подвиг, зроблений ними на Чорнобильській АЕС. Кожної години нещадний атом підриває здоров'я тих, хто за позовом серця заради благополуччя і безпеки кожного із нас працював на забруднених територіях. Вони йшли на цей подвиг за покликом серця, не думаючи про нагороди, відзнаки та пільги.

Сьогодні наш святий обов'язок – пам'ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати героїв-чорнобильців, надавати дієву допомогу усім, хто з честю прийняв суворий виклик чорнобильського лиха.Щороку у цей день по всій країні завжди проходили заходи з гідного відзначення мужності, самовідданості, високого професіоналізму і вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 
Цього року, внаслідок широкомасштабної агресії російської федерації проти України світ зіштовхнувся з таким явищем як ядерний тероризм. Небезпека ядерної катастрофи для всієї Європи, масштабу більшого навіть ніж у 1986 році, є дуже висока. Російська федерація тероризує світ не тільки загрозою своєї ядерної зброї, але і загрозою руйнувань ядерних та радіаційнонебезпечних об’єктів. 

Рубіжанська міська військова адміністрація  вдячна всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

Низько вклоняємось усім солдатам атомного фронту, які, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Щиро бажаємо всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, добра й злагоди. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора