Управління праці та соціального захисту населення поступово повертається до своєї основної діяльності

Дата: 16.12.2022 17:28
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

Управління праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської військової адміністрації зареєстроване як юридична особа публічного права 13 червня 2022 року. Відновити роботу колективу було складно через повну відсутність матеріально-технічної бази та втрату 2/3 колективу установи (з 59 працівників тільки 21 особа залишилася на території України). 

Крім того щодня надходили десятки телефонних дзвінків мешканців громади щодо неотримання соціальних допомог, а працівники управління не мали доступу до державних баз та реєстрів. Саме з телефонних звернень громадян і почалося формування реєстру мешканців Рубіжанської територіальної громади. Для систематизації інформації, що надходила від громадян, спеціалістами управління було розроблено гугл-форму, в яку рубіжани вносили свої анкетні данні та першочергові потреби. 

Станом на сьогодні в гугл-формі зареєстровано 5166 мешканців нашої громади. Найбільша кількість – 1401 жителів міста Рубіжне тимчасово мешкають у Києві та Київській області , а 1277  – у Дніпрі і Дніпропетровській області.

З 5 липня запрацював гуманітарний хаб у місті Дніпро. За весь цей час його роботи було видано 12,5 тис продуктових наборів. Майже половину допомоги у вигляді харчових продуктів було направлено рубіжанам по всій країні поштою. 1200 наборів гігієни та 650 ковдр надіслано рубіжанським сім’ям, в яких виховуються діти. Особлива увага приділяється дітям - сиротам, які перебувають під опікою, піклуванням, дітям з інвалідністю та дітям з малозабезпечених сімей. Саме тому допомога, яку отримує Рубіжанська міська  військова адміністрація від благодійних організацій та фондів (солодощі, продукти харчування, засоби гігієни), надсилається в першу чергу саме в такі родини. Вдалося на 100% забезпечити матрацами, подушками та ковдрами, мешканців нашої громади, які тимчасово мешкають у Львівській області.

В жовтні порядок надання гуманітарної допомоги змінився. Згідно з рішенням гуманітарного штабу Луганської обласної адміністрації тільки Попаснянська військова адміністрація має право надсилати гуманітарну допомогу поштою. Це внесло певні труднощі в налагоджений механізм забезпечення гуманітарною допомогою рубіжан, бо люди звикли отримувати допомогу щомісяця. 

Саме для своєчасного реагування на проблеми та потреби громадян, кожен спеціаліст управління соціального захисту населення закріплений за відповідною областю, телефони спеціалістів розміщені на офіційному сайті Рубіжанської міської військової адміністрації.

Наразі спеціалісти управління отримали доступ до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери і мають можливість працювати в ній. Поки це тільки призначення допомоги внутрішньо переміщеним особам, які перебували на обліку в Рубіжанській міській територіальній громаді з 2014 року і не зареєструвалися в іншому управлінні. Проте, Міністерство соціальної політики України поступово надає можливість всім управлінням Луганщини повертатися до своєї основної діяльності в частині нарахування і виплати всіх видів державних соціальних допомог.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора