Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації високо оцінив роботу штабу Рубіжанської міської військової адміністрації у місті Вінниця

Дата: 16.12.2022 17:40
Кількість переглядів: 92

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай високо оцінив роботу гуманітарного хабу Рубіжанської міської військової адміністрації, що працює у Вінниці. Один із тих, хто створював цей хаб - начальник відділу інвестиційної політики Рубіжанської міської військової адміністрації Станіслав Потапов, який відповів на наші короткі запитання.

Як проходив процес створення цього центру діяльності бо саме так перекладається слово хаб з англійської?

Хаб нам вдалося створити завдяки співпраці місцевих благодійників та керівництва Рубіжанської міської військової адміністрації. Ми його назвали хабом, бо тоді ще не було єдиних стандартів щодо назви, оформлення та наповнення. Сьогодні такі центри називають штабом гуманітарної допомоги. У нашому штабі працюють переселенці з Луганщини, які зараз мешкають у Вінниці.

Як формується гуманітарна допомога, яка надається у штабі гуманітарної допомоги?

Гуманітарну допомогу надає держава, також ми постійно шукаємо благодійників, які можуть допомогти. На самому початку роботи цього штабу, я обробив перелік майже з 600 громадських та гуманітарних організацій, надіслав більше 200 листів з проханням допомогти мешканцям нашої громади. З них нам допомогли "ADRA", "Восток SOS" та "Проліска", багато хто ще обіцяють допомогти нам у майбутньому.

Яка реакція людей на роботу штабу?

Більшість людей дякує нам за нашу роботу, бо під час війни будь яка допомога для людей, які були змушені покинути свої домівки, є життєво важливою. Продуктові набори допомагають людям у цей скрутний час, вони розуміють що влада не забула про них і піклується. Окрім продуктових наборів, у приміщенні  штабу люди також можуть отримати медичні послуги, консультації психолога та юриста. Нарікання  людей повʼязані лише з тим, що допомогу можна отримати тільки через 30 днів, після попереднього отримання, нажаль раніше ми не можемо видавати допомогу.

Нагадуємо, що на офіційному вебсайті Рубіжанської міської військової адміністрації додані форми для реєстрації ВПО: https://rmva.gov.ua/forma-reestracii-vpo-09-32-45-18-10-2022/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора