25-річний аеророзвідник Фелікс Куртаніч, позивний Лис Подільський, загинув 17 квітня 2022 року, в районі міста Рубіжне

Дата: 19.12.2022 12:11
Кількість переглядів: 204

25-річний аеророзвідник Фелікс Куртаніч, позивний Лис Подільський, загинув 17 квітня 2022 року, в районі міста Рубіжне Луганської області. Він та ще четверо побратимів потрапили під артилерійський обстріл. Не вижив ніхто.

Фелікс народився у селі Грижинці на Вінниччині. Він з дитинства мріяв стати військовим і все життя присвятив військовому вишколу, навчанню та вдосконаленню. Вивчав іноземні мови, цікавився дронами та польотами.

У 2015-му 18-річний Фелікс добровольцем поїхав захищати Україну на сході у складі батальйону «Донбас». Пройшов багато різних точок АТО/ ООС: Авдіївку, Широкине, Піски, Кримське, Попасну. Служив у батальйонах ОУН, «Карпатська Січ», «Айдар».

2020 року повернувся до цивільного життя. Вступив на політологію в університет Григорія Сковороди у Переяславі. Паралельно з навчанням зареєструвався як ФОП із геодезії та відеозйомки. Почав працювати у найвідомішій українській компанії зі сфери використання дронів – Dronarium Україна. Знімав відео та фото з неба для різних українських продакшенів, запускав у небо прапори.

Коли почалася повномасштабна війна, Фелікс одразу пішов у військкомат. Службу почав у складі батальйону оперативного призначення імені Кульчицького Національної гвардії України. Служив в аеророзвідці. Спочатку виконував бойові завдання на Київщині, а згодом разом з підрозділом вирушив на Луганщину.

16 квітня 2022 року Фелікс надіслав мамі останнє повідомлення з фото: «Все добре, мамо. Працюємо». А наступного дня загинув.

«Він не схожий на військового, хоча все життя про це мріяв. Він вмів любити життя і людей, вчив цього усіх. Він жартівник і вигадник, з ним надзвичайно цікаво. Фелікс – автор мему «Продам гараж на Соломі», це він керував тим дроном», – розповіла подруга Марія Куряча.

Посмертно старший сержант Куртаніч нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Тіло Лиса вдалося впізнати лише за ДНК-експертизою. Попрощалися з ним у рідному селі.

У нього залишилися батьки і молодша сестра.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора