Прийняття документів, призначення та виплата житлових субсидій та пільг покладається на органи Пенсійного фонду

Дата: 23.12.2022 12:22
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

З метою врегулювання найбільш актуальних питань соціального захисту населення в умовах воєнного стану Постановою Кабінету Міністрів України від 16.09.2022 № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» передбачено забезпечення призначення і виплати житлових субсидій та пільг Пенсійним фондом України. 

Зазначені повноваження переходять від структурних підрозділів з питань соціального захисту населення районних держадміністрацій (військових адміністрацій), виконавчих органів з питань соціального захисту населення міських (у разі їх утворення) рад до органів Пенсійного фонду, тобто з 1 грудня 2022 року прийняття документів, призначення та виплата житлових субсидій та пільг покладається на органи Пенсійного фонду. 

Прийом громадян з цих питань здійснюється органами Пенсійного фонду України за екстериторіальним принципом, що дозволить забезпечити право людей на допомогу в умовах, коли вони вимушено змінили своє місце проживання. 

Згідно з чинним законодавством внутрішньо переміщені особи мають право на отримання субсидії за місцем фактичного проживання. При цьому житлова субсидія не може призначатися одночасно за зареєстрованим місцем проживання та фактичним. 

З`явилась також можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій в електронній формі через вебпортал електронних послуг та мобільний додаток Пенсійного фонду України. 

Крім того, залишається можливість звернення громадян з питань житлових субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через портал Дія. 

Разом з цим повідомляємо, що у зв’язку із введенням воєнного стану в Україні, проведенням активних бойових дій та тимчасовою окупацією Російською Федерацією території Луганської області співробітники Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області продовжують працювати у дистанційному режимі. 

Враховуючи вищезазначене, начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області  Ольга ШАРУНОВА пропонує мешканцям Рубіжанської територіальної громади задля вирішення актуальних питань з надання житлових субсидій та пільг в умовах воєнного стану скористатись одним із наступних каналів зв’язку: 

• особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України, який працює цілодобово за посиланням http://portal.pfu.gov.ua
• електронна адреса Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області: gu.lg@pfu.gov.ua; 
• телефонна «Гаряча лінія» за номерами телефону: (095) 802-61-38; (068) 300- 40-86. Працює з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00, по п’ятницях — з 8:00 до 15:45.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора