27-річний Богдан Тодавчич, позивний Теадор, загинув 4 травня 2022 року біля міста Рубіжне

Дата: 26.12.2022 08:56
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

27-річний Богдан Тодавчич, позивний Теадор, загинув 4 травня 2022 року біля міста Рубіжне Луганської області. Під час виконання бойового завдання захисник потрапив під ворожий артилерійський обстріл.

Богдан народився у Краматорську Донецької області. Здобув фах токаря у Краматорському вищому професійному училищі №14. У 2018 році, на свій 24-й день народження, підписав контракт на військову службу у ЗСУ. У 2021-му вступив до Дружківського фахового коледжу знову на токаря. Восени того ж року їздив до Німеччини на військові навчання.

Після закінчення контракту хотів піти працювати на завод, щоб здобути спеціальність майстра. Дуже любив усе робити своїми руками. Захоплювався полюванням.

З початком повномасштабної війни Богдан служив старшим оператором протитанкового взводу 122-го окремого аеромобільного батальйону, що входить до складу 81-ї окремої аеромобільної бригади.

За знищений російський танк Теадор був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Однак за тиждень боєць загинув.

"Богдан – це людина з великої букви. Ніколи не залишить друга в біді. Було багато мрій та задумів на майбутнє. 24 лютого розбудив мене зі словами "Вставай, война началась", допоміг облаштувати підвал у домі, а 25-го поїхав разом з бойовими побратимами прямісінько до військової частини, залишивши вдома місячну доньку. Це був останній день коли я його бачила . Таких, як він, дуже мало. Я пишаюся, що була саме його дружиною", – розповіла дружина Валерія.

Поховали захисника у рідному Краматорську. У Богдана залишилися мама, дружина та маленька донечка Богдана.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора