Звіт про роботу гуманітарних хабів у 2022 році

Дата: 30.12.2022 11:56
Кількість переглядів: 159

Фото без опису

Турбота про мешканців територіальної громади одне із головних завдань, над якими працювала Рубіжанська міська військова адміністрацією Сєвєродонецького району Луганською області у 2022 році.

З метою забезпечення єдиної системи логістичного супроводу гуманітарної допомоги та координації зусиль для досягнення ефективного результату, задоволення потреб населення Рубіжанської міської територіальної громади, що вимушено перемістилося в найбезпечніші райони України, було створено гуманітарні ХАБИ «Луганщина моя» у м. Дніпро та м. Вінниця. 

Гуманітарний хаб займається аналізом потреб мешканців, прийомом, накопиченням, сортуванням та логістичним супроводом відправленої в регіони України гуманітарної допомоги, що надходить до області від вітчизняних та іноземних донорів, налагодженням та покращенням зав’язків між  різними ініціативами та організаціями, що надають гуманітарну підтримку Україні. 

Протягом 2022 року через гуманітарні хаби м.Винниця та м.Дніпро  допомога була надана майже 8000 внутрішньо перемішених осіб з Луганської області. Сформовано та видано 14767 продуктових наборів та 2416 гігієнічних наборів. Допомога у вигляді ковдр, матраців, посуду, подушок та одягу була надана  1466 сім’ям з дітьми та особам пільгових категорій. Загалом гуманітарну допомогу через хаби та поштові відділення Укрпошти та Нової пошти отримали понад 3000 сімей Луганської області,  які мають статус внутрішньо переміщених осіб.  Дякуючи підтримці Луганської обласної державної військової адміністрації,  Благодійній організації «Допомога ЮА», Благодійній організації «Благодійний Фонд «Адвентистське агентство допомоги та розвитку в Україні»», Благодійній організації «Благодійний фонд «ЕКШЕН ЕГЕНІСТ ХАНГЕР»», БО БФ «Подільська громада», БО БФ «Восток SOS», Міжнародний Благодійний Фонд «Карітас України», Французькій міжнародній організації «AKTED Ukraine» внутрішньо перемішені мешканці не лише задовільнили свої базові потреби, а й відчули підтримку Рубіжанської міської військової адміністрації.

На базі  хабів «Луганщина моя»  було організовано надання комплексу послуг з соціальних, медичних, юридичних, психологічних та інших питань.  

За підтримки комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» на базі хабів стало можливим громадянам Луганської області отримати медичну допомогу, консультації лікарів. Представниками Центру зайнятості у Луганській області  надавались консультації з питань зайнятості населення. Завдяки БФ « Право на захист» відвідувачі хабу отримували консультації  з юридичних питань, а також  з питань оформлення документів щодо оформлення компенсації за зруйноване житло. Зазначені послуги отримало понад  4200 осіб.

Ще одною  формою роботи хабів є проведення заходів для дітей та їх батьків, які вимушено перемістились до Дніпропетровської та Вінницької областей. Так із залученням Головного управління Національної поліції, Товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та інших організацій  пройшли: акція «16 днів проти насильства»,  групові заняття з психосоціальної підтримки дітей молодшого та шкільного віку, розважальні заходи, в яких прийняло участь 1058 осіб.  

Завдяки спільним зусиллям Луганської обласної державної адміністрації, Рубіжанської міської військової адміністрації, Винницької обласної державної адміністрації, БФ « Фонд підтримки та розвитку України» та дитячого розважального центру «Країна мрій» для 130 дітей з Луганської області  відбулося  святкування Дня Святого Миколая.  Від британських волонтерів, які ініціювали Марафон Добрих Справ «Подаруй дітям України Різдво», діти отримали подарунки. 

Під час заходів  учасники мали змогу отримати консультації спеціалістів, поспілкуватися з керівництвом Луганської області  та Рубіжанської міської військової адміністрації.  

Отримання своєчасної адресної допомоги  переселенцями з Луганської області в різних куточках України стало можливим завдяки злагодженій роботі співробітників Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області, управління соціального захисту населення Рубіжанської міської військової адміністрації та Рубіжанського центру надання соціальних послуг Рубіжанської міської ради.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора