36-річний капітан Яків Сезик загинув 12 квітня 2022 року під час боїв з окупантами у місті Рубіжне

Дата: 02.01.2023 09:29
Кількість переглядів: 218

36-річний капітан Яків Сезик загинув 12 квітня 2022 року під час боїв з окупантами у місті Рубіжне на Луганщині. У будівлю, в якій він перебував, влучив ворожий артилерійський снаряд. Офіцер отруївся чадним газом під час пожежі, яка виникла внаслідок цього.

Яків народився у селищі Талалаївка Чернігівської області. Після школи вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Здобув фах інженера-радіотехніка. У вільний час любив відпочивати з родиною, рибалити, гуляти на природі. Захоплювався автомобілями та технікою. Останні 14 років жив у Рубіжному Луганської області.  

Чоловік був кадровим військовим. Брав участь в АТО/ ООС. За роки служби отримав багато подяк та нагород. Під час повномасштабної війни служив командиром 5-ї патрульної роти стрілецького батальйону Національної гвардії України.

«Мій чоловік був дуже гарною, вихованою, порядною людиною. За всі наші роки життя ми були дуже щасливою родиною. Він дуже любив свою сім'ю, поважав своїх батьків. Він був найкращим чоловіком, батьком, сином та братом. Нам його дуже не вистачає…» – розповіла дружина захисника Людмила.

Капітан Сезик посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Поховали офіцера у рідній Талалаївці на Чернігівщині. У Якова залишилися батьки, брат, дружина і донька.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора