Музеї Луганщини отримали допомогу від польських колег

Дата: 09.01.2023 12:38
Кількість переглядів: 88

Фото без опису

У ці важкі для України дні, Польський комітет Міжнародної ради музеїв (Icom Poland) та Польський центр підтримки культури в Україні (Polish Support Center for Culture in Ukraine) надають всебічну підтримку українським музейникам.

Луганський обласний краєзнавчий музей у партнерстві з комунальним закладом «Міський музей» Рубіжанської міської ради Луганської області та іншими музеями Луганської області отримали допомогу від Icom Poland та Polish Support Center for Culture in Ukraine. Рубіжанські музейники на початку січня за програмою OBMIN отримали генератор MXR3500 потужністю 3000 Вт, електричний обігрівач, дві каністри для палива об’ємом 20 л.
Icom Poland, Polish Support Center for Culture in Ukraine багато уваги приділяє потребам музейного персоналу України, особливо музейникам, які були вимушені виїхати з окупованих територій. Польські колеги, музейники, з перших днів російського вторгнення наголошують, що «…в Україні люди не тільки борються з агресором, а й намагаються захистити та зберегти культурну спадщину: музеї, бібліотеки, пам’ятники, архітектурні перлини. Польські музеї та Міністерство культури та національної спадщини організовують допомогу музеям та культурним установам багатьох міст України».

Адміністрація КЗ «Міський музей», в особі в.о. директора Тетяни Ямполь, висловлює щиру подяку польським колегам за увагу до проблем українських музейників, всебічну підтримку і допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора