Щорічно 22 січня Україна відзначає День Соборності, що присвячений Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки

Дата: 24.01.2023 14:21
Кількість переглядів: 268

Фото без опису

Щорічно 22 січня Україна відзначає День Соборності, що присвячений Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. З метою формування національної свідомості здобувачів освіти, виховання в них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в закладах освіти Рубіжанської територіальної громади протягом 16 – 23 січня 2023 року було проведено ряд заходів. 

Так у Рубіжанської гімназії № 4 проведено урочистий захід, на якому учні читали вірші, присвячені рідній землі, взяли участь в українознавчій вікторині, переглянули фотовиставку "З Україною в серці". 

Для учнів 2-9 класів Рубіжанської ЗОШ №3 було проведено урок патріотизму на тему «Дорогами української соборності (шлях у світлинах)» під гаслом «Україна Соборна. Разом до перемоги!».  

У Рубіжанській гімназії № 1 пройшли різноманітні заходи з нагоди свята (8 клас - інтегрована гра-вікторина «День Соборності України – символ національного єднання українського народу»; 9 клас - круглий стіл до Дня Соборності України; 7 клас - диктант «Великі творці Соборності»; 5-6 класи - патоіотична вікторина; 1-4 класи - виховні години, присвячені Дню Соборності Україні).

Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, вона в генетичному коді кожного українця, черпає сили зі споконвічної мрії нашого народу про власну незалежну соборну державу.  У 2023 році Україна змушена вкотре боротися за власний суверенітет та незалежність через повномасштабну війну, яку росія влаштувала з 24 лютого 2022 року. Завдяки героїчності, незламності та стійкості українського народу, наша ненька вистоїть і обов'язково дійде до ПЕРЕМОГИ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора