29 січня – наша держава відзначає чергову річницю бою під Крутами

Дата: 29.01.2023 15:55
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

29 січня – наша держава відзначає чергову річницю бою під Крутами. Трагічна загибель студентського куреня під Крутами, цього дня, стала символом патріотизму та жертовності у боротьбі за незалежну Україну.

Напередодні чергової річниці відзначення пам’яті героїв Крут для учнів 5-9 класів Рубіжанської ЗОШ № 3 було проведено урок патріотизму на тему «КРУТИ – ОДИН ШЛЯХ НА ВСІХ АЛЕ ДОЛЯ РІЗНА». Учні дізналися про те як склалася доля тих хто вижив в тому бою, ким вони стали, познайомився зі спогадами учасників того дня, вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Молоді хлопці йдуть у вирішальний для країни бій, бій який закінчиться по різному для кожного з них. Про їх подвиг спочатку говоритимуть дуже багато, потім забудують взагалі, через деякий час згадають та навішають ярликів та міфів. Історики і до сьогодні сперечаються про те чим же були Крути – зрадою чи перемогою? Але, сьогодні це вже абсолютно не важливо. Набагато важливіше, знати про те, хто тоді пішов у той бій, як склалась доля тих хто вижив. Адже, більшість тих хто вижив під Крутами не залишили військову справу і продовжили захищати українську державу Можливо, їхні нащадки і сьогодні боронять Україну. Герої-крутянці, затримали ворога на 4 дні і дали змогу украсти Брест-литовський мир що був міжнародним визнанням української незалежності.

Незалежність України 2014 року була врятована головним чином саме завдяки українським добровольцям. Подібна ситуація відбулась тоді 1919 році, крутяни – добровольці 1919 року, «перші кіборги», вони частина нашої історії. ВОНИ БОРОЛИСЯ ТОДІ ЩОБ МИ ПЕРЕМАГАЛИ СЬОГОДНІ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора