Рубіжанський меморіал. Денис Михайлов

Дата: 31.01.2023 09:27
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

Фото без опису

36-річний майор Денис Михайлов, позивний «Мішаня», загинув 26 травня 2022 року під час виконання бойового завдання в селищі Синецький Сєвєродонецького району Луганської області. Офіцер проводив ротацію, коли українські захисники потрапили під мінометний обстріл. Захисник до бази так і не повернувся.

Денис народився і прожив усе життя у місті Рубіжне Луганської області. Закінчив Київську академію міністерства внутрішніх справ України. З 2008 року служив у лавах Національної гвардії України. Пройшов шлях від звичайного військовослужбовця до першого заступника командира – начальника штабу стрілецького батальйону з КЕОП та ОГП 15-го окремого Слов’янського полку. У вільний від роботи час дуже полюбляв ходити на рибалку.

Коли у 2014 році почалася російсько-українська війна, Денис тримав оборону міста та потрапив в полон до бойовиків. Завдяки рішучим діям підрозділів НГУ через добу був звільнений. Офіцер і надалі захищав рідну Луганщину всі роки війни.

З першого дня повномасштабного російського вторгнення знову став на захист України та рідного міста. У березні отримав звання майора. Та до останнього подиху обороняв рідні землі.

«Денис був дуже світла та добра людина. Він завжди був небайдужий до чужого горя, завжди усім допомога. Як працівник – дуже відповідальний та дисциплінований», – розповіла дружина Юлія.

«Денис відчайдушно боронив свою рідну землю, був сміливою та гідною людиною, яку любили й поважали побратими. Надзвичайно світла та доброзичлива людина із золотим серцем та доброю душею, мужній воїн, справжній Герой – приклад для всіх нас», – зазначили у Рубіжанській МВА.

Поховали офіцера на Алеї Слави кладовища у селі Затурине Полтавської області. У Дениса залишилися мама Віра та дружина Юлія.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора