«Кабінет на колесах»: ПРООН за підтримки Уряду Канади передав Рубіжанській центральній міській лікарні автівку для надання мобільних медичних послуг

Дата: 02.02.2023 09:25
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

Для підтримки медичних закладів, які перемістилися з районів активних бойових дій Програмою ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Уряду Канади було передано два автомобілі, один з яких отримала Рубіжанська територіальна громада.

Коментуючи цю подію керівництво Рубіжанської центральної міської лікарні повідомило, що з початку релокації рубіжанські медики вже надали допомогу 13 517 пацієнтам, а наданий автомобіль буде використовуватися як амбулаторія з лікарями та обладнанням, яке планується придбати, для надання вузькоспеціалізованої медичної допомоги населенню за місцем їх перебування (наприклад, виїзд бригади до прихистків, маломобільних осіб та людей з особливими потребами).

В ПРООН зазначили, що передачу автівки рубіжанським медикам планували ще до війни, в якості підтримки реалізації місцевими громадами Луганщини реформи охорони здоров’я (в межах діяльності Компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН із відновлення та розбудови миру). Але через війну зміст і локація події вимушено змінилися – пересувні діагностичні кабінети медики вторинної ланки отримали вже у Дніпрі, де нині продовжує свою роботу Рубіжанська центральна міська лікарня. Сама ж поява авто мобільних медичних послуг дозволить її медпрацівникам надавати кваліфіковану допомогу якомога більшій кількості своїх пацієнтів, навіть у віддалених населених пунктах. Крім того, слугувати «кабінет на колесах» буде не тільки потребам внутрішньо переміщених осіб, а й місцевому населенню приймаючої громади, чия «гостинність та відданість», як зауважив виконувач обов’язків Постійного представника ПРООН в Україні Яко Сільє, є вражаючою. Відтак, попри все, медицина стає ближчою до людей.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру започаткована з початку збройного конфлікту на Донбасі навесні 2014 року, та спрямована на підтримку відбудови економіки постраждалих від конфлікту громад, реалізацію реформ з децентралізації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора