Пресконференція щодо створення штурмової бригади Національної поліції України «ЛЮТЬ»

Дата: 03.02.2023 12:30
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

У Дніпрі відбулася пресконференція за участі очільника обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, начальника ГУНП у Луганській області Олега Григорова та командира батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова» Олександра Твердохліба, присвячена створенню штурмової бригади Національної поліції України «ЛЮТЬ» в рамках рекрутингової кампанії «Гвардія наступу».

Як пояснив начальник ГУНП у Луганській області Олег Григоров, бригада «ЛЮТЬ» складатиметься приблизно із 4 тисяч осіб. В повному складі туди увійшов батальйон «Луганськ-1», а також аналогічні підрозділи Національної поліції «Сафарі» і «Цунамі». Наразі оголошено набір на заміщення вакантних посад у створеній бригаді. Усім, хто виявить бажання вступити до підрозділу, кадровими структурами буде приділена особлива увага.

Штурмова бригада буде виконувати і поліцейські, і військові функції.

«Ми набираємо як діючих співробітників поліції, так і цивільних. Вони разом з військовими першими заходитимуть в населені пункти, що звільняються, і впроваджуватимуть там стабілізаційні заходи тощо», – підкреслив командир батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» імені Героя України Сергія Губанова Олександр Твердохліб.

Очільник Луганщини Сергій Гадай пояснив, що завдання розпочатої Міністерством внутрішніх справ України ініціативи по формуванню кількох додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби – посилити Сили безпеки і оборони України: «Ми вже майже рік чинимо успішний опір величезній армії росії. Але резерви у ворога достатньо потужні. Тому  прийняте рішення  укоплектувати нову бригаду. Це суто добровільна кампанія. Нам потрібні вмотивовані люди, які пройдуть фахову підготовку. Зі свого боку, зробимо все, щоб новий підрозділ був забезпечений усім необхідним. Він має збільшити міць Сил оборони України і допомогти деокупувати всі наші території».   

Він наголосив, що грошове утримання буде максимально збільшено в умовах виконання бойових завдань і становитиме 100 тисяч гривень на місяць і більше.

Як долучитися?

Спілкування із добровольцями та запис у нові підрозділи структур МВС відбуватиметься у центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах).
Відбір добровольців з числа жителів Луганської області організовано у Лівобережному ЦНАПі, розташованому в ТЦ «Наша правда» (м. Дніпро, пр. Слобожанський, 31д), та Правобережному ЦНАПі – у  ТРЦ «Нео-Плаза» (м. Дніпро, вул. Марії Кюрі, 5).

Більш детальна інформація про національну кампанію рекрутингу «Гвардія наступу» за посиланням: https://storm.mvs.gov.ua/ 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора