«Рубіж» — штурмова бригада «Гвардії наступу» з оборонців Рубіжного та захисників аеропорту в Гостомелі

Дата: 03.02.2023 17:02
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

В рамках рекрутингової кампанії «Гвардія наступу» в Україні створюється вісім нових штурмових бригад. Вони націлені на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України. Основу цих підрозділів складатимуть діючі поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, які взаємодіятимуть із ЗСУ. Одна з новоспечених бригад отримала назву «Рубіж», оскільки в її лавах військові, які відстоювали Рубіжне.

24 лютого 2022 року ротна тактична група бригади першою прийняла бій з російськими спецпризначенцями в районі аеропорту «Антонов» (Гостомель), що відіграло важливу роль в обороні столиці. Що не дозволило окупантам розгорнути основні сили в безпосередній близькості до Києва. Тоді вдалося знищити п’ять і пошкодити один гелікоптер ворога, та знищити до роти особового складу противника. Потім ця група відзначилася у боях у районі Ірпеня, Гути Межигірської та Мощуна, завдавши відчутних втрат окупанту. Бійці брали участь у боях за Рубіжне, стійко захищали Сєвєродонецьк. Підрозділ знищив понад 300 одиниць бронетехніки рф, зокрема САУ «Тюльпан», ліквідовано понад 1 тис загарбників та поранено біля 1,3 тис.

Долучитися до «Гвардії наступу» можете і Ви подавши анкету на сайті storm.mvs.gov.ua або зателефонувавши на гарячу лінію 080 010 00 20. Також можна подати анкету через визначенні Центри надання адміністративних послуг по всій Україні. Відбір добровольців з числа жителів Луганської області організовано у Лівобережному ЦНАПі, розташованому в ТЦ «Наша правда» (м. Дніпро, пр. Слобожанський, 31д), та Правобережному ЦНАПі – у  ТРЦ «Нео-Плаза» (м. Дніпро, вул. Марії Кюрі, 5). 

Отримати більше інформації та стежити за новинами можна також на офіційному Telegram-каналі «Гвардії наступу» (https://t.me/gvardiyanastup)

Час повертати своє!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора