Комунальний заклад «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» працює заради майбутнього дітей

Дата: 07.02.2023 09:03
Кількість переглядів: 130

Комунальний заклад «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» сьогодні залишається провідним закладом позашкільної мистецької освіти Луганської області.

У лютому 2022 загарбники окупували м. Рубіжне та заклад. Викладачі та учні були вимушені покинути рідне місто. На деякий час навчальний процес було припинено.
 
Завдяки підтримці та зусиллям Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області та її структурного підрозділу - відділу культури, молоді та спорту, а також високому професійному рівню педагогічного колективу, заклад відновив свою роботу під час воєнного стану. 

З 01.10.2022 КЗ «РМДШМ» розпочав новий навчальний рік у дистанційному режимі. На 01.01.2023 контингент учнів складає 75 учнів та 9 викладачів. Учні закладу в даний час мешкають в 11 країнах світу, тому зв'язок заради мистецтва об’єднує всі континенти.
Викладачі закладу намагаються поновити процес у повному обсязі, триває підготовка до обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Деякі учні вже проявили себе та зайняли призові місця.

Учні, що займаються на музичному відділенні закладу, часто виступають на благодійних концертах за кордоном, що організовують волонтери для біженців.

Викладачі закладу підвищують свій кваліфікаційний рівень та беруть участь у всеукраїнських та обласних методичних заходах, де спікерами є доценти кафедри музичного мистецтва факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка, викладачі Київської, Сєвєродонецької, Привільської дитячих шкіл мистецтв. І результатами таких заходів є вдалі успіхи учнів КЗ «Рубіжаська міська дитяча школа мистецтв».

Детальніше про роботу закладу: 
https://www.facebook.com/profile.php?id=100086462318451

Історична довідка: Комунальний заклад «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» Рубіжанської громади має давню творчу історію. У 1956 році в місті Рубіжне була відкрита перша музична школа, яку в 1999 році було реорганізовано в школу мистецтв.

Станом на 24.02.2022 контингент РМДШМ становив 550 учнів та 46 викладачів. Заклад об’єднував у своєму освітньому процесі всі види мистецтв: музику (інструментальні класи: фортепіано, скрипки, віолончелі, духових та ударних інструментів, баяну, акордеону, домри, бандури, балалайки, гітари), академічний спів, класичну хореографію, образотворче мистецтво та групи естетичного розвитку для дітей дошкільного віку, художні групи для підлітків. Освітній процес в закладі відбувався у 45 аудиторіях та 18 робочих приміщеннях. В школі була велика концертна зала та малі концертні зали на відділенні сольного співу, народному та оркестровому відділі.

В КЗ «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв» працювали 23 творчих колективи учнів та викладачів: молодший і старший ансамблі скрипалів, камерний та духовий оркестр, оркестр народних інструментів, ансамбль домристів, гітаристів, вокальні ансамблі, 6 хорових колективів, хореографічні колективи, ансамблі малих форм на всіх відділах, струнний та вокальний ансамблі викладачів.

У закладі працювала бібліотека оснащена копіювальною технікою. Її фонд складався зі спеціальної, методичної літератури, періодичних видань, аудіо- та відеотеки. В бібліотеці зберігався архів фотоальбомів, відеозаписи відкритих уроків, звітних концертів відділів та відділень, записи позашкільних концертів та концертів дитячої філармонії.

За останні роки значно зросла кількість вступників до вищих мистецьких навчальних закладів. Випускники закладу навчаються у Національних академіях музики (Київ, Львів, Харків, Одеса, Прага), в академіях дизайну і мистецтв (Харків, Львів, Варшава), на хореографічних факультетах та в академіях танцю (Київ, Полтава) та інші.

Серед випускників школи – викладачі, доценти та професори вищих учбових закладів освіти і культури. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора